Magistrații din Gorj, decizii favorabile pentru mineri și energeticieni. Protestele angajaților CEO, reluate!

4734

Instanțele din Gorj au început să dea câștig de cauză pe Legea 197 minerilor și energeticienilor din CEO. Numai casele de pensii refuză să elibereze deciziile de pensionare, de partea salariaților fiind doar soluțiile judecătorești. ”Bulgărele a început să se rostogolească”, a spun unul dintre cei care au protestat pentru legea d epensionare cu 13 ani mai devreme, !97/2021, Daniel Dănilă.
În paralel, continuă să curgă plângerile penale pe numele șefului Casei Naționale de Pensii Daniel Baciu, al șefilor caselor de pensii și pe numele managerului actual al CEO, Dan Plaveti.
Mai mult, ieri, Sindicatul Energia Rovinari a reluat protestele în fața prefecturii Gorj, la care au participat sute de oameni. În Piață a fost și președintele sindicatului, Constantin Mitrescu.
Așa cum a anunțat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, protestele pentru Legea 197 au fost reluate, dar, spre deosebire de alte dăți, prefectul Iuilian Popescu a coborât în fața Prefecturii Gorj, promițând salariaților protestatari ai CEO că noua lege pentru pensionarea lor va fi gata curând și vor putea ieși la pensii în condiții speciale. Răspunsul lor a fost: ”Nu cedăm!”
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here