Magistrații amână din nou pronunțarea sentinței în cazul lui Toni Greblă

385

Magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au amânat din nou, miercuri, pronunţarea sentinţei în cazul fostului senator Toni Greblă, trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Judecătorul de caz a decis amânarea pronunţării sentinţei pentru 11 mai.
Procurorii DNA au cerut condamnarea inculpaților la închisoare, iar avocații au solicitat achitarea celor cinci persoane, pe motiv că ”fapta nu există”.
Fostul judecător al Curții Constituționale a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în luna septembrie a anului 2015, fiind acuzat de trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals în declarații în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat. În același dosar, inculpați sunt finul său, afaceristul Ion Bîrcină, Mihai Prundianu, administrator al unei societăți comerciale, Grecu Gheorghe și Victor Dolghi, un cetățean din Republica Moldova. Printre altele, fostul senator este suspectat că ar fi desfășurat activități comerciale incompatibile cu funcția pe care o ocupa, dar și de primirea unor “foloase necuvenite” de la finul său, Ion Bîrcină, omul de afaceri fiind judecat pentru cumpărare de influență și constituirea unui grup infracțional organizat. Toni Greblă a negat toate acuzațiile.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here