Magazine şi pensiuni, sancţionate de inspectorii DSVSA

219

La nivelul judeţului nostru, în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, s-au desfăşurat o serie de verificări, evaluări, controale şi inspecţii în mai multe unităţi, toate derulate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Nu mai puţin de 50 de verificări au fost efectuate de reprezentanţii DSVSA Gorj în unităţi supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din localitățile Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Turceni, Novaci, Rânca, Bâlteni, Brănești. Aceste controale s-au făcut în scopul verificării condițiilor de igienă la recepția, manipularea, depozitarea, prelucrarea și desfacerea produselor alimentare.
“În cursul controalelor organizate, în această perioadă, au fost constatate abateri de la cerinţele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate contravenţional. Astfel, am aplicat: 10 avertismente scrise în baza OG 2/2001 în exploatații non-profesionale pentru neîntreținerea adăposturilor de animale, 6 amenzi în valoare de 3.600 lei pentru vânzarea animalelor fără documentele sanitar-veterinare, o amendă în valoare de 600 într-o brutărie din comuna Bâlteni pentru manipularea pâinii fără echipament de protecție, o amendă aplicată în urma unei reclamații la consumator în valoare de 600 lei într-un magazin alimentar din Târgu-Jiu pentru depășirea capacității de depozitare în lada frigorifică și expunerea unor produse în afara spațiului frigorific. De asemenea, am aplicat două amenzi în sumă de 1.200 lei pentru două pensiuni-restaurant din staţiunea montană Rânca. Motivul sancţionării a fost nerespectarea vecinătăților produselor depozitate în spațiul frigorific”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here