Magazine sancţionate şi ferme închise de inspectorii DSVSA

319

În perioada 23 februarie – 1 martie, în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, s-au desfăşurat verificări, evaluări şi inspecţii la mai multe unităţi din judeţul nostru, în scopul controlării condiţiilor de igienă la recepţia, manipularea, depozitarea, prelucrarea şi desfacerea produselor alimentare. S-au făcut evaluări în unităţi supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din localităţile Târgu-Jiu, Drăguţeşti, Schela, Câlnic, Săuleşti, Vladimir, Bărbăteşti, Bumbeşti-Jiu, Rovinari, Prigoria, Stejari, Urdari şi Padeş.

În cursul controalelor organizate în această perioadă, au fost constatate abateri de la cerinţele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate contravenţional. “S-au aplicat mai multe amenzi astfel: câte o amendă de 600 lei pentru un magazin alimentar din Târgu-Jiu pentru depozitarea incorectă a produselor congelate din carne şi peşte, o alta pentru un magazin din Câlnic pentru mucegai în plafonul unităţii şi al aparaturii frigorifice, o sancţiune tot de 600 lei pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor de patiserie la o unitate din Târgu-Jiu, 600 de lei a primit şi un magazin din Rovinari pentru nerespectarea normelor de depozitare a produselor alimentare. De asemenea, un alt spaţiu din Câlnic a fost amendat tot cu 600 de lei pentru că unitatea nu era înregistrată sanitar-veterinar. Totodată, am mai aplicat 13 amenzi în valoare totală de 8.400 lei unor persoane fizice din Schela, Padeş, Prigoria, Stejari, Urdari şi Târgul de animale din comuna Săuleşti pentru vânzarea ori înstrăinarea vieţuitoarelor fără documentele sanitar-veterinare prevăzute de lege”, a declarat Ion Iliuţă, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.
Acesta a precizat că s-au aplicat şi mai multe ordonanţe de interzicere a activităţii pentru exploataţii comerciale de suine, deoarece în unităţile respective nu erau respectate normele privind biosecuritatea, protecţia şi bunăstarea porcinelor. Cu alte două amenzi în valoare de 600 lei fiecare s-au ales un restaurant de pe Defileul Jiului pentru depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime, precum şi pentru o brutărie din comuna Vladimir pentru absenţa cernerii făinii folosită în procesul de producţie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here