Magazine alimentare sancționate cu 10.000 de lei. Amenzi și pe Transalpina

1197

Patru magazine alimentare din județ au fost amendate cu câte 10.000 de lei, fiecare, de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

De exemplu, s-au aplicat două amenzi de câte 10.000 lei pentru etichetarea incompletă a produselor alimentare destinate comercializării și pentru depozitarea nesectorizată a alimentelor congelate. Mai precis, peștele se afla depozitat lângă carnea de pasăre și de porc.
Tot o amendă de 10.000 lei a fost dată unui magazin alimentar, pentru neîntreținerea și neigienizarea spațiului și echipamentelor unității și pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate (pește în vecinătatea cărnii de pasăre).
Un alt magazin alimentar a fost amendat cu 10.000 de lei întrucât unitatea nu deținea facilități pentru spălarea și uscarea mâinilor. Personalul nu purta echipament adecvat de protecție sanitară și nu a prezentat documente care să ateste controlul stării de sănătate.
Amenzi mai mici au fost date și unor proprietari de exploatații non-profesionale. Unul a fost amendat cu 1.600 de lei pentru că nu a anunțat medicul veterinar și nu a predat crotaliile auriculare pentru animalele sacrificate în gospodărie. Un altul a primit 1.500 lei amendă pentru deținerea de animale neidentificate.
Nu au scăpat de amenzi nici persoanele fizice. S-au aplicat două amenzi de câte 1.200 de lei pentru comercializarea de telemea de vacă, bulz și băuturi răcoritoare fără documente de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor, dar și pentru vânzarea produselor alimentare nepreambalate (telemea, slănină, cârnați), fără a se purta echipament de protecție sanitară.
Produsele erau comercializate pe Transalpina.
În total, săptămâna trecută, inspectorii DSVSA Gorj au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 46.700 lei unor obiective situate în Albeni, Motru, Mușetești, Târgu-Cărbunești, Vladimir și pe Transalpina.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here