Magazin „de la țară”, amendat cu 10.000 de lei. Motivul!

1414

Un magazin alimentar din comuna gorjeană Berlești a fost amendat drastic, cu suma de 10.000 de lei. Potrivit reprezentanților Direcției Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, sancțiunea a fost aplicată pentru întreținerea neadecvată a echipamentelor, aici fiind găsită aparatură frigorifică neigienizată.
Tot în comuna Berlești a mai fost aplicată o amendă de 1.200 de lei unui magazin alimentar, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Concret, lăzile cu legume și fructe erau așezate direct pe paviment.
„În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale reprezentate de 6 amenzi în cuantum de 16.600 de lei, unor operatori și persoane fizice din localitățile Scoarța, Berlești, Prigoria, Crasna și Bumbești-Jiu. Au fost date două amenzi în valoare de 1.200 lei angajaților din două magazine alimentare din Crasna pentru comercializarea produselor alimentare fără echipament de protecție corespunzător”, a explicat dr. Sorin Iulian Ștefănescu, directorul DSVSA Gorj.
De asemenea, proprietarul unei exploatații non-profesionale de animale din comuna Prigoria a fost amendat cu 1.500 de lei pentru deținerea unor porci neidentificați și neînregistrați în exploatație.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here