Magazin alimentar, la Liceul de Muzică

163

LIC MUZICALuni, 31 octombrie 2011, consilierii locali ai municipiului Târgu-Jiu au aprobat închirierea prin licitaţie publică a unui teren de şase metri pătraţi, situat în incinta Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, în vederea amplasării unui magazin alimentar.

Pentru elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu existenţa unui magazin alimentar în incinta unităţii de învăţământ este mai mult decât necesară. Potrivit conducerii liceului, aceasta se află într-o zonă cu o circulaţie intensă, Complexul Comercial Runcu este în imediata vecinătate şi are în componenţa sa bar, restaurant, sală de biliard şi magazine unde se comercializează băuturi alcoolice şi tutun; în plus, liceul este şi într-o zonă frecventată de multe persoane de etnie romă. Mai mult decât atât, dat fiind faptul că MECTS şi ISJ Gorj au solicitat reducerea absenteismului şi abandonului şcolar şi interzicerea pătrunderii persoanelor străine în unitatea şcolară, conducerea Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu a solicitat autorităţilor locale împrejmuirea totală a unităţii, dar şi realizarea unui spaţiu comercial, chioşc alimentar, în curtea şcolii.

Existenţa magazinului alimentar în curtea şcolii ar fi un motiv pentru elevi să nu mai meargă în locurile unde se comercializează şi tutun sau băuturi alcoolice pentru a-şi procura hrană, ci să îşi poată cumpăra alimente de la chioşcul din curtea liceului.

Conducerea Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu menţionează că acest liceu este singurul cu acest profil din judeţ şi avem elevi care fac naveta şi stau majoritatea timpului la şcoală, adică 8-9 ore pe zi, întrucât fac şi instrument.

În şedinţa de Consiliu Local din data de 31 octombrie 2011 s-a aprobat închirierea prin licitaţie publică a unui teren de şase metri pătraţi, situat în incinta Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, în vederea amplasării unui magazin alimentar.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here