Magazin alimentar, amendat cu 50.000 lei

2343

Un magazin alimentar din Gorj a fost amendat cu 50.000 de lei pentru că avea la vânzare produse expirate.

Ca sancțiune complementară, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au dispus reținerea oficială a cantității totale de 5,1 kg de produse alimentare, pentru a fi distruse.

Totodată, un fast-food a fost amendat cu 10.000 de lei, pentru că  aparatul pentru shaorma şi grill-ul pentru chifle erau neigienizate, suprafețele de contact cu produsele alimentare prezentând acumulări de lichide şi resturi de produs. În plus, lada frigorifică prezenta acumulări de gheață la nivelul pereților interiori.

Tot cu 10.000 de lei au fost sancționate o brutărie şi un laborator de cofetărie-patiserie, pentru nerespectarea cerințelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de producție şi a spațiilor conexe activității, neigienizarea adecvată a echipamentelor tehnologice şi a suprafețelor ce vin în contact direct cu produsele alimentare.

Și o fermă avicolă din județ a fost amendată cu 4.000 de lei, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare privind protecția, bunăstarea şi creșterea animalelor, prin lipsa sistemelor de alarmă şi avertizare în cazul defectării instalațiilor de adăpare, furajare şi microclimat în halele de pui de carne.

Circa 200 de controale au efectuat, în ultimele două săptămâni, inspectorii DSVSA Gorj. Au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, reprezentând zece avertismente şi 12 amenzi în cuantum de 93.900de lei, unor operatori și persoane fizice din Baia de Fier, Băleşti, Berleşti, Bumbeşti-Piţic, Bustuchin, Căpreni, Motru, Stejari, Stoina, Târgu-Jiu şi Urdari.