Măgăria-dimensiune a gândirii şi acţiunii vaporeanului

1189

Erori şi lamentabile primitivisme a adus şi cultivat Traian Băsescu în politica externă a României. Privirea şi înţelegerea univocă a relaţiilor(altfel necesare) cu SUA emană izolare şi spate întors altor state şi civilizaţii. Acest inept vaporean a înceţoşat fecunda noastră politică externă. Îi amintesc acestui dictator vorbele lui Nicolae Titulescu: “Nu uita că nu eşti singur pe pământ şi ai nevoie de colaborarea tuturor”. În şi prin şubreda lui diplomaţie schizoidul vaporean cultivă antipatia, neîncrederea, îndepărtarea României de valorile perene ale umanităţii. Tr. Băsescu a dat uitării principiul conform căruia politica externă a României trebuie să se întemeieze pe o amiciţie egală cu toate ţările lumii.
Venirea premierului chinez Li Keqiang la Bucureşti, însoţit de o delegaţie considerabilă de oameni de afaceri, reprezentând circa 200 de companii chineze, la o întâlnire cu premierii din ţări ale Europei Centrale şi de Est, urmată de Forumul Economic China-Europa Centrală şi de Est a reprezentat un mare eveniment cu repercusiuni socio-economice, greu de comesurat, asupra României.
Summitul a fost precedat de două “măgării”. Una- de la Bruxelles, care atrăgea atenţia liderilor membri ai UE să urmărească cu maximă atenţie ce angajamente se realizează cu China. Este o “măgărie”, pentru că atunci când “vesticii” negociază cu cineva- că e China, că e Rusia ori Cuba sau vre-o altă ţară importantă, dar “deocheată”- nu se sinchisesc de interesele noilor veniţi în fosta Piaţă Comună, actuala UE. “Măgăria cu numărul doi este românească, indirect prezidenţială. “Indirect” pentru că nu-i aparţine secăturii smitite, ci consilierului său pe probleme de agricultură, care explica faptul că s-a grăbit să-i aranjeze Ioanei, fiica guvernatorului Băselu, achiziţia moşiei de la Nana, ca să n-o cumpere chinezii!… Rădulescu obială ne-a lămurit cum s-a zămislit în România regimul Băsesco-Moşieresc.
Din fericire, chinezii nu par a se fi sinchisit de aceste două măgării-ori se vor fi mulţumit ca, deocamdată, doar să le ţină minte. Aşa se face că România a semnat cu China diverse acorduri şi memorandumuri, mai cu seamă în domeniul economic care se ridică la sume fabuloase, în energia nucleară, telecomunicaţii, exporturi de carne, tehnologie, cooperare economică şi culturală. Să ne amintim că în toată perioada cât a fost preşedinte, BĂSE-vaporeanul(despre Bulă-Boc nici nu vorbesc) nu a reuşit nimic-în schimb a izbutit premierul Victor Ponta, cel pe care moşierul vântură-ţară, vaporeanul dus cu pluta îl ridiculizează mereu şi cu demenţială neruşinare.
Acum, în această perioadă, s-a găsit secătura să încerce să compromită credibilitatea Guvernului Ponta. Am în vedere şi caraghioasa convocare a CSAT, pentru buget(de parcă s-ar prăbuşi lumea şi n-ar mai fi putut aştepta până se termina vizita la Bucureşti a premierului Chinei), convocare prin care vroia să arate că el este “jupânul”, dictatorul care îl cheamă la ordine pe prim-ministru, chiar atunci când are numeroase şi de răspundere probleme cu vizita premierului celei de-a doua puteri economice a lumii. Dar, mai cu seamă, la schizoida încăpăţânare cu care şi-a repetat ameninţările legate de refuzul acceptării bugetului pe 2014 şi eventuala descoperire a unor nepotriviri pentru a-l contesta la Curtea Constituţională. Ştim, că, ani la rând, guvernele României n-au reuşit să încheie adoptarea bugetului până la sfârşitul respectivului an. De data aceasta, când Guvernul Ponta este pe cale să intre în normalitate, s-a trezit buimacul vaporean să-şi arate colţii perfizi din nou şi să se înfăţişeze, hă-hă-ind ca un scelerat, drept apărător al intereselor cetăţenilor români. Uită bestia că el a fost acela care a semnat împrumutul înrobitor cu FMI, dar şi scăderea salariilor, pensiilor, indemnizaţiilor şi creşterea TVA(din mare dragoste pentru români!). Se face că nu vede orbetele că a distrus România şi i-a adus pe români în sapă de lemn, el şi progeniturile lui devenind mari proprietari de domenii agricole, case şi alte averi.
Vrea neisprăvitul trufaş să examineze amănunţit proiectul de buget pe anul 2014. Nu ştiu cât se pricepe făcătorul-de-rele la buget. Iată, de pildă, spune neica BĂSELU să se ia anumite sume de la un minister, în locul măririi accizei la carburanţi, pentru că, zice ameţitul bâjbâilă, ministerul respectiv va primi bani de la UE. Aşa o fi, numai că mintal debilul nu ia în seamă faptul că dacă i se taie ministerului banii aceia, el nu mai poate contribui cu partea sa la finanţarea de la UE, aşa că nici banii europeni nu mai ajung în România. Este un lucru pe care nu cred că guvernatorul Traian Băsescu nu-l ştie. Ar fi prea de tot! Nu, împieliţatul doreşte,utilizând un populism descreierat, primitiv şi măgăresc, să bage beţe-n roate Guvernului Ponta, să provoace amânarea acceptării bugetului. Labil psihic cum este, guvernatorul hă-hă-ilă vrea să torpileze credibilitatea României chiar în momentul vizitei memorabile a premierului Chinei la Bucureşti. Pe şleau vorbind: acordurile semnate de Guvernul Ponta nu valorează doi bani, pentru că, iată, el netrebnicul guvernator BĂSE, le pulverizează prin refuzul imbecil de a accepta bugetul propus de acesta. Se ştie, de altfel că deraiatul şi futilul guvernator a dorit să minimalizeze şi să arunce în derizoriu summitul de la Bucureşti şi interesul economic manifestat de China pentru Europa Centrală şi de Est, evocând, ca o puşlama ordinară, diversele lui experienţe cu China. Traian Băsescu, datorită unor ciudate scăderi mintale şi profunde carenţe morale a depăşit dorinţa ticăloasă de a vedea moartă capra “vecinului” său Ponta, datorită unei rebele schizofrenii, aruncă în derizoriu interesele României. Nici acum n-a putut vaporeanul să-şi înfrâneze măgăriile, să se astâmpere şi să contribuie şi el la această atât de utilă şi fecundă colaborare cu China- dacă nu printr-o implicare binevoitoare şi necesară, măcar prin tăcere. Observăm lesne că acest vântură-ţară a distrus România, el s-a îmbogăţit însă. S-a îmbuibat, trăieşte în huzur calpuzanul vaporean, pe când bietul popor român trage targa pe uscat.
Băsescu şi clica acompaniatoare au secătuit România, iar pe români i-au aruncat în hăul suferinţei şi chinului.
Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here