Mafia gunoaielor – Șeful Gărzii Naționale de Mediu anunță controale în toată țara

798
  • Liderul Partidului Verde Gorj, Adrian Tudor: Suntem afectați toți, iar la Gorj acești „hoți de viitor” beneficiază de sprijinul și protecția unor politicieni și a instituțiilor plătite din bani publici
  • Șapte suspecți au fost reținuți
  • Unul dintre capii rețelei a fost ridicat chiar de la aeroportul din Oradea, în momentul în care se întorcea din vacanță. Este vorba despre un bărbat pe nume Bogdan Macra. El a fost reținut de procurorii DIICOT după o zi întreagă de audieri.

Polițiștii și procurorii din Timișoara au făcut ieri, 1 octombrie,  44 de percheziții domiciliare și la punctele de lucru ale unor firme din județele Alba, Bihor, Hunedoara și Sibiu într-un dosar în care sunt vizate persoane care ar fi introdus ilegal în țară peste 1.500 de tone de deșeuri.

La sediul DIICOT Timișoara au fost aduse aproximativ 40 persoane, în vederea audierii.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT Timișoara fac duminică 44 de percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, inclusiv la sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contradandă în formă calificată, complicitate la contrabandă în formă calificată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

E o victorie care combate efectele, nu stârpește cauza. Este un cadru legal din 2007, care nu corespunde provocărilor vremii. Nu poți emite autorizație de mediu pentru stocare deșeuri în cantitate de zece mii de tone, când acel operator are capacitate de procesare de 500 de tone”., a spus Andrei Corlan, șeful Gărzii Naționale de Mediu. Acesta a cerut Ministerului Mediului schimbarea legislației, dar și înființarea unor posturi ale Gărzii de Mediu.

Andrei Corlan a anunțat că, în perioada imediat următoare, vor fi controale în toată țara, asta însemnând și la Gorj, unde consilierul municipal Adrian Tudor, lider al Partidului Verde a semnalat în numeroase rânduri, că în tot județul se încalcă grav normele de mediu, iar gunoaiele sunt prezente în majoritatea localităților: ”Am atenționat ca România a devenit groapa de gunoi a Europei.
Zeci de tiruri întră ilegal în țară, cu o complicitate a autorităților statului.
Lipsa de personal și lipsa de dotări necesare pentru bună funcționare a Gărzii de mediu vulnerabilizeaza gestionarea si reciclarea deșeurilor. Sute de tone de astfel de deșeuri sunt arse în jurul orașelor. Este o increngatură națională cu ramificații în multe state europene!
În Consiliul Superior de Apărare a Țării trebuie discutată problema cu prioritate, „hoții de viitor” trebuie să fie arestați și sa plateasca!
Suntem afectați toți, iar la Gorj acești „hoți de viitor” beneficiază de sprijinul și protecția unor politicieni și a instituțiilor plătite din bani publici”, a declarat liderul Partidului Verde Gorj, consilierul municipal Adrian Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here