Mădălina Ciolocoi: “Am semnale că unii îşi pregătesc dosarele de candidatură”

201

Muzeul Judeţean şi Şcoala Populară de Artă (ŞPA) Târgu-Jiu vor avea noi directori din această lună. Termenul limită pentru depunea dosarelor este 17 octombrie, pentru şefia ŞPA Târgu-Jiu şi 16 octombrie pentru şefia Muzeul Judeţean Gorj. Însă din spusele Mădălinei Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj până marţi nu trecuse nici un candidat pragul instituţiei pentru depunerea dosarului de înscriere în cursa pentru cele două posturi de conducere.

Aceasta a menţionat de asemenea că nu îşi face griji în privinţa ocupării funcţiilor de conducere, asta deoarece are semnale în acest sens. “Data limită de înscriere a candidaţilor pentru funcţia de manager al Şcolii Populare de Artă (ŞPA) Târgu-Jiu este 17 octombrie, iar pentru funcţia de director al Muzeului Judeţean “Alexandru Ştefulescu” este 16 octombrie. Până marţi după amiază nu era niciun dosar depus, deci nu aveam niciun candidat nici pentru ŞPA, nici pentru Muzeu. Am semnale însă că oamenii îşi pregătesc aceste dosare de candidatură”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Gorj.
Cert este că Dumitru Hortopan, actualul director al Muzeul Judeţean Gorj a precizat că va candida din nou la şefia instituţiei de cultură.

Cerinţe pentru concurs
Pot participa la concurs persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene; au capacitate deplină de exerciţiu, sunt absolvenţi de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul de activitate al Şcolii Populare de Artă Târgu – Jiu. Pe lângă condiţiile menţionate mai sus, candidaţii trebuie să îndeplinească şi una din următoarele cerinţe: sunt absolvenţi de cursuri postuniversitare în domeniul managementului instituţional sau cursuri de atestare în domeniul managementului organizate de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional; au o experienţă de minimum 3 ani în managementul instituţiilor publice sau al organizaţiilor culturale private acreditate.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here