Mack, din nou la Energia

282

Despărțirea de cehul Michal Kremen, măcinat de accidentări în ultimul an, i-a făcut loc în lotul lui Antonis Constantinides americanului Lamont Mack.

Așa cum era de așteptat, Michal Kremen nu a mai fost păstrat în lotul Energiei de Antonis Constantinides, iar conducerea clubului gorjean a ajuns la o înțelegere amiabilă cu baschetbalistul ceh cu privire la rezilierea contractului pe care-l semnase cu doar câteva luni în urmă pentru a continua la Energia și în acest sezon.
Echipa gorjeană nu a rămas prea multă vreme descoperită pe postul de extremă de forță, acolo unde Antonis Constantinides a dorit să aducă un jucător pe care-l cunoaște, un jucător care a fost sub bagheta sa și care revine acum la Energia. Decizia tehnicianului cipriot pare a fi una menită să lege într-un fel relațiile într-o echipă cu foarte mulți jucători noi, unul în plus putând fi prea mult.
Jucătorul care revine la Târgu-Jiu pentru a îmbrăca tricoul Energiei este americanul Lamont Mack. Interesant este faptul că Mack și-a făcut loc în echipa Energiei din sezonul trecut tot profitând de accidentările lui Michal Kremen. Mack a semnat atunci cu Energia după ce echipa gorjeană obținuse biletele pentru sferturile de finală ale EuroChallenge, unde urma să întâlnească echipa franceză Le Mans.
Mack, în vârstă de 28 de ani, 2,01 metri și 104 kg, a mai jucat în cariera sa pentru AEK Atena (Grecia), Lukoil Academic Sofia (Bulgaria), Scavolini Pesaro (Italia), S.OLIVER Baskets Wuerzburg (Germania), Korihait (Finlanda), CB Valladolid (Spania) și Club La Unión (Argentina), clubul din țara tangoului fiind și cel de la care americanul a venit în iarnă la Energia.
La Energia, Lamont Mack a strâns în sezonul trecut 15 meciuri în campionat și alte 5 în EuroChallenge. În competiția internă, Mack a stat pe parchet în medie 22,7 minute, a marcat 8,1 puncte pe meci, și a avut procentaje de 50% la aruncările de două puncte, de 34% la cele de la distanță și de 81% de la linia de fault, cu 3,1 recuperări, 0,9 assisturi și 1,8 posesii pierdute, în vreme ce în EuroChallenge Mack a jucat în medie 23,6 minute pe meci, cu o medie de 9,4 puncte marcate pe partidă.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here