Lux şi huzur pe banii CEO! – “Miliţianul” Mogoe şi-a angajat fostul şofer de la Minprest la Medserv Min

194

Numit luna trecută în fruntea Medserv Min, de către conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), Valentin Mogoe, membru UNPR Gorj, este acuzat de o parte a propriilor subordonaţi că s-ar comporta în funcţia obţinută, după pensionare, la fel cum a făcut şi în 2006 când era şef la Minprest. De altfel, Mogoe foloseşte “formula” Minprest şi acum el angajându-şi rapid deja câţiva apropiaţi care l-ar servi de aproape, făcând însă cheltuieli nejustificate pentru o lună de mandat. Fostul său şofer de la Minprest a fost adus, de altfel, cu dedicaţie la Medserv Min, omul fiind sfătuit să demisioneze de la societatea unde lucra pentru a-l servi pe ex-şeful său. Mai mult, progresistul, fost miliţian, şi-ar fi cumpărat, până acum, mobilier nou de birou, o plasmă, un laptop, şi pentru a semna noile angajări, şi un stilou cu peniţă de aur pe care a achitat, zice-se, din banii unităţii “doar” 1000 de lei. De asemenea, Mogoe şi-a angajat, cu de la sine putere, o firmă de pază, a pus termopane la propriul birou şi şi-a achiziţionat gratis, prin reînoire de contract, un telefon mobil “de director”.

Valentin Mogoe, pensionat din “Miliţie” cu salarii compensatorii, pensionar MAI, şi militant al Asociaţiei Eurojob a fost reangajat la stat la începutul lunii martie. Urmare a trecutului său glorios, Mogoe a intrat pe uşa din faţă în CEO, punându-i-se pe tavă, deşi nu a avut merite deosebite, postul de director interimar la Medserv Min, unitate cu destule probleme sub conducerile PDL anterioare. Mogoe este promovat astfel şef al unităţii, fără să susţină concursul care va avea loc acum la finalul lunii. Pe 26 aprilie se vor depune CV-urile celor interesaţi să ocupe postul de director executiv al Medserv Min iar pe 29 se vor susţine interviurile la nivel de CEO. Cu siguranţă Mogoe va fi unul dintre candidaţi deşi într-o lună şi jumătate de mandat ar fi creat o atmosferă tensionată în unitate şi ar fi făcut angajări doar după bunul său plac.

Cucu “cântă” numai pentru Mogoe
Şi astfel, susţin angajaţii Medserv Min, Mogoe şi-a angajat şofer personal, un fost salariat al Polaris, pentru care şi-a echipat maşina de serviciu cu cauciucuri noi, deşi oamenii susţin că nu s-ar fi impus această cheltuială. Şoferul care răspunde la numele de Marian Cucu a plecat cu demisie de la Polaris, loc în care era tot şofer pe una din maşinile societăţii, pentru un “cuib” mai călduţ. De altfel, legătura lui Mogoe cu Cucu nu este de azi de ieri. Cucu i-a fost şofer personal lui Mogoe şi pe când acesta era director la Minprest, iar acum fostul şef şi-a chemat subordonatul la raport. Cucu a demisionat, de urgenţă, la chemarea fostului director, intrând şi el pe uşa din faţă în “casa” CEO.
Cucu nu este singura “pasăre” rară adusă de Mogoe în “colivia” Medserv Min, nu de alta dar metehnele vechi nu se uită niciodată. Subordonaţii lui Mogoe susţin că alte 4-5 persoane s-au înfiinţat ca nou angajaţi la serviciu numai de când uneperistul conduce unitatea. Angajările, se pare, că nu au fost vizate de Consiliul de Administraţie al unităţii, Mogoe considerându-se unicul stăpân al Medserv-ului.

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine
Şi pentru ca Mogoe să se simtă confortabil pe post, biroul acestuia s-a schimbat la faţă. Mogoe a dispus astfel achiziţionarea unui mobilier nou pentru propriul birou, asta după ce a solicitat înnoirea cu geamuri termopan a spaţiului în cauză, dar şi achiziţionarea unui nou televizor de ultimă generaţie, a unui laptop şi a unui stilou cu peniţă de aur.
Ne gândim că dacă tot a făcut acest efort financiar, de zeci de milioane de lei vechi, l-a făcut pentru că ştie că va trece concursul de la finalul lunii. Sau nu…?!
Până atunci însă, pentru a avea un telefon în ton cu vremurile moderne, Mogoe a reînnoit abonamentul avut de Medserv Min cu o firmă cunoscută de telefonie mobilă, şi a primit aparatul gratis. Este vorba despre un telefon de ultimă generaţie.

Păzit cu 6.500 de lei lunar
Pentru a beneficia de siguranţă la locul de muncă, Mogoe a angajat cu de la sine putere şi o firmă de pază, cu personal specializat, pentru care unitatea scoate din buzunar 6.500 de lei lunar. Cheltuiala, un adevărat abuz, nu este prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli şi nu are acordul CA-ului. Asta deşi, spun aceiaşi nemulţumiţi, în cei o lună şi jumătate de activitate, noul director nu a încheiat un contract în beneficiul unităţii. Este vorba de contracte privind sănătatea şi securitatea în muncă, care lipsesc total.

Farmaciştii dau raportul la UNPR iar ambulanţele stau
A avut însă grijă, susţin angajaţii în cauză, să cheme la raport farmaciştii de unde unitatea se dotează cu medicamente pentru a încheia “contracte avantajoase” pentru sine, mai puţin pentru Medserv Min.
Asta în timp ce a tras pe dreapta cele două ambulanţe noi ale societăţii, care stau în curtea Medserv fără să aibă nici măcar rodajul făcut. Maşinile au costat 150 de mii de euro fiecare şi au fost achiziţionate pe tipul dr. Bălan, cu aprobarea CA-ului şi a AGA.
Ambulanţele ar fi trase, însă, intenţionat pe dreapta pentru ca unitatea să plătească altor firme serviciile de acest fel. Un singur sindicat de la Motru, condus de Cristea Fluierătoru, deţine astfel de maşini pe care le închiriază contra-cost. Iniţial Mogoe a vrut să renunţe la acest contract cu sindicalistul apoi peste noapte s-a răzgândit. De ce? Este lesne de înţeles atâta timp cât maşinile noi fac umbră în curtea Medserv-ului. Pensionarul care a aterizat însă pe funcţie deşi contractul colectiv de muncă interzice, în astfel de cazuri, accesul acestei categorii de persoane, va conduce, în acelaşi stil, şi Staţiunea Săcelu, primită la pachet.
Surse din unitate susţin, de asemenea, că Mogoe ar chema în fiecare weekend unele angajate la muncă, prilej pentru ca acesta să le facă şi oarecare avansuri.

75 de milioane de lei vechi, prima pentru Mogoe
Pentru a înţelege însă care au fost “performanţele” lui Mogoe pe funcţia de director dar la Minprest este suficient să ne reamintim, lucru pe care actualii şefi ai CEO le-au uitat, ce a făcut fostul membru al PC, în funcţie, între 2005 şi 2006. Este de notorietate astfel că Mogoe s-a recompensat singur ca director al Minprest cu o primă în valoare de 75 de milioane de lei brut “pentru merite deosebite”, dar şi că şi-a promovat subordonaţii şefi înscriindu-i în PC. Mai mult, şi-a mărit salariul lunar la acea vreme şi şi-a solicitat primă de vacanţă fără să fi fost în concediu vreo zi. Şi cireaşa de pe tort, Mogoe şi-a vopsit casa pe cheltuiala Minprest, utilizând mâna de lucru tot de la fosta societate.
În ciuda acestor fapte, Mogoe a fost scos de la naftalină şi pus pe lista “specialiştilor” care ar putea conduce atât Medserv Min-ul cât şi Staţiunea Săcelu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here