Lupulescu, primul român la Semimaratonul Internaţional Bucureşti

408

Gorjeanul Daniel Lupulescu a reușit o performanță frumoasă fiind primul alergător român care a trecut linia de sosire la Semimaratonul Internațional București, o cursă la care au luat startul peste 10.000 de atleți din 50 de țări.
Sportivul legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu venea după alte două concursuri alergate recent, însă a reușit să facă față cu brio acestei noi provocări: „Nu a fost un Campionat Național, dar a fost foarte bine organizat. Pentru mine a fost un pic cam greu, după maratonul de la Cluj, după Wings for Life… După două maratoane a fost cam greu. N-am scos un timp excelent, important este că am sosit primul. E o victorie muncită, să zic așa. Organizatorii au pus la bătaie și premii, am câștigat 300 euro și un voucher de benzină de 500 de lei, plus medalie, diplomă. Atmosfera a fost plăcută, foarte mulți concurenți, mai mult cu vreo 30% față de anul trecut, competiții pentru toată lumea, și mai scurte și mai lungi, ștafetă…”, a declarat Daniel Lupulescu. Acesta spune că în perioada următoare va mai alerga un maraton, cel de la Brașov: „Mai vizez un maraton. Nu mă las până nu mă epuizez total! Cred că următorul concurs va fi pe 14 iunie, dacă nu mă înșel, la Brașov, acolo unde este un Maraton Internațional, prima ediție. Mai este un maraton la Brașov, dar acela nu este internațional, a fost undeva prin aprilie. În proporție de 90% voi fi acolo. Acum trebuie să mă odihnesc puțin, apoi să reîncep antrenamentele. Nu am mai prea avut antrenamente după Campionatul Național de Semimaraton, am fost ba obosit, ba răcit. După maraton trebuie să iei pauză, după 2-3 antrenamente vine alt concurs, e foarte greu, dar mă refac, merg înainte. Asta e viața de sportiv!”, a încheiat fondistul gorjean.
Ştefan Daniel Lupulescu s-a impus la categoria națională a Semimaratonului Internațional București cu timpul de o oră, 11 minute şi 47 de secunde, fiind urmat de Andrei Onofrei (1.12:03) şi Constantin Mineran (1.15:44).
În concursul internațional, atleţii kenyeni Emase Peter şi Maru David Kwemoi şi etiopianul Shumie Gadisha Birhamu au terminat, duminică, în acelaşi timp, o oră, două minute şi cinci secunde, proba de 21 de kilometri de la Semimaratonul Internaţional Bucureşti. În urma foto-finişului, câştigător a fost desemnat kenyanul Emase Peter.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here