Lupulescu, între cuvântul dat și nesimțire: Demisia din Consiliul Local și promovarea lui Vulpe ori mandatul de ales

939

Octavian Lupulescu a demisionat din funcția de președinte al PNL Târgu-Jiu, urmare a rezultatelor dezastruoase obținute la locale, dar l-a părăsit curajul când a fost vorba să-și asume eșecul liberal din municipiu, renunțând și la mandatul de consilier. Lupulescu, se zice, că ar da însă, totuși, înapoi și la acest capitol, dacă în locul său va fi promovată ocupanta locului șapte din lista de consilieri, mai exact învățătoarea Daniela Vulpe, de care fostul candidat este “destul” de apropiat. Pentru a-și vedea visul cu ochii, Lupulescu pare gata să-i mătrășească promovarea în Consiliul Local a colegului Mihai Paraschivu, aflat pe locul șase, și chiar locul de drept al colegului Bobu.

Promovat de Tudor Barbu, candidat la fotoliul de primar al municipiului Târgu-Jiu, competiție pierdută cu brio, Octavian Lupulescu a desfășurat o campanie slabă în oraș. De altfel, acesta, prin simpla prezență, și-a dovedit slăbiciune în fața votanților, el nereușind să convingă cetățenii orașului că programul său electoral este unul viabil. Conștient că va pierde bătălia pentru Târgu-Jiu, Lupulescu a spus, astfel, în gura mare, în fața colegilor săi de organizație și nu numai, chiar în ședințele de partid, că dacă va pierde competiția pentru municipiu, el va renunța la mandatul de consilier local, lucru pe care nu vrea să-l mai respecte acum. Lupulescu se lăuda astfel în campanie și că, după alegeri, va reveni la Ministerul Educației, unde spunea el, ar ocupa încă un post de consilier la Corpul de Control. Deși funcția în cauză nu se regăsește în ultima declarație de avere a candidatului, Lupulescu se mândrea cu “serviciul său”, încercând să scoată din mentalul colectiv faptul că el nu este doar un simplu pensionar militar, ci are și o sinecură ministerială în Capitală.

Demisia forțată
Pus în fața comentariilor negative din ultimele zile, Lupulescu a cedat funcția de președinte a organizației municipale a PNL, printr-o demisie scurtă și fără prea multe explicații. Laudele legate de renunțarea la mandatul de consilier, le-a uitat însă Lupulescu.
Ieri, pus în fața oprobiului public și a criticilor publice ale propriilor colegi, candidatul ratat a luat în calcul să renunțe totuși la mandatul câștigat cu 14%, dar s-a gândit să pună însă condiții. Mai exact, ar fi vehiculat că postul său ar trebui să fie ocupat de amica sa Daniela Vulpe și nu de Mihai Paraschivu, cum ar fi corect, conform ordinii pe lista de aleși ai PNL. Lupulescu ar vrea cu orice preț să o promoveze însă în Consiliul Local pe Vulpe, intenționând să treacă chiar peste Nicolae Bobu, pe care l-ar vrea eliminat, asta dacă jocul cu Paraschivu nu i-ar ieși.
În cel mai rău caz, Lupulescu ar putea chiar rămâne consilier, asta deși, moral, nu se încadrează în cerințele partidului.

Așa DA!
Colegii lui Lupulescu se așteaptă, de altfel, ca acesta să urmeze gestul colegei lor din județul vecin.

Alina Cârstoiu a candidat din partea PNL la funcția de primar al municipiului Vulcan, iar scorul obținut de ea a determinat-o să își anunțe demisia. Totodată, Alina Cârstoiu susține, în presa locală din Valea Jiului, cã va cere invalidarea mandatului de consilier local. “Este un act de normalitate, rezultatele scrutinului înregistrate de PNL Vulcan în urma alegerilor de duminicã nu au fost cele așteptate de mine, nici cele asumate, drept pentru care mi-am prezentat demisia din funcția de președinte și totodatã nu intenționez sã îmi validez mandatul de consilier local”, a declarat Alina Cârstoiu. Întrebatã cine poartã vina pentru rezultatele alegerilor locale ale PNL Vulcan, Alina Cârstoiu și-a asumat întreaga responsabilitate.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here