Lupulescu a pierdut funcţia de baştan la ANC şi apartamentul de la RAAPPS

326

Tavi Lupulescu, fostul şef al mascaţilor devenit între timp bodyguardul lui Dian Popescu, a rămas fără funcţia primită de la PSD la nivelul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie(ANC). Liberalul a pierdut şi casa care îi era plătită lunar de instituţie de la RAAPPS, acesta ocupând în capitală un apartament de 4 camere. Lupulescu a fost revocat din funcţia asimilată celei de subsecretar de stat, post ocupat politic, după ce a părut că a fost uitat în post după ruperea USL. Lupulescu revine astfel la moşia sa de la Turcineşti, probabil la cârma PNL-ului local, şi la pensia sa anuală de peste 34.000 de lei.

După ce Dian Popescu l-a lăsat pe Lupulescu fără funcţia de prefect ce i-a fost promisă, şeful PNL Gorj a dat din coate pentru a-i găsi un loc de muncă pensionarului MAI. L-a încadrat astfel pe acesta în structura Secretariatului General al Guvernului, Lupulescu devenind în 2012 vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Ce a făcut Lupulescu în ultimii doi ani, la Bucureşti, nu ştie nimeni, gorjeanul fiind văzut în judeţ doar la vizita electorală de la Târgu-Jiu a lui Crin Antonescu şi la cea a lui Klaus Iohannis, în campania pentru europarlamentare.

Lupulescu nu şi-a dat demisia
În momemntul când colegii săi, aflaţi în funcţii publice, demisionau pe bandă, urmare a ieşirii de la Guvernare a PNL, la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie era linişte. Lupulescu nu se dădea plecat din funcţie, primind garanţii de la Dian Popescu că PSD-ul îl ţine pe post, urmare a înţelegerii făcute anterior cu social-democraţii legat de cedarea postului de prefect pe şmecheria ,,USL Total” patentată la Gorj de şeful PNL. Şi din câte se vede, până acum când schimbarea a fost publicată în Monitorul Oficial, PSD-ul nu a impus schimbarea lui Lupulescu, cel care se afişa de zor în apropierea liderilor de partid, la Târgu-Jiu.

Fără apartamentul de 7 milioane
O dată cu revocarea din funcţie, Lupulescu a pierdut şi locuinţa de la stat pe care o ocupa în capitală. Locuinţa, mai precis un apartament de 4 camere în Bucureşti şi cu o suprafaţă utilă de 81,61 de mp, o primise Lupulescu de la RAAPPS, o dată cu noul loc de muncă. Pentru locuinţa şi utilităţile lunare ale lui Lupulescu în capitală, adică pentru gazul, curentul şi cablul consumat, statul, sau mai precis, Secretariatul General al Guvernului, suporta, lunar, cheltuieli de 700,72 de lei lunar. Lupulescu revine înapoi în Gorj, loc în care nu mai deţine vreo locuinţă, ci doar terenuri la Turcineşti.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here