Luna Curăţeniei se declanşează astăzi la Târgu-Jiu

113

dscLa fel ca în toate localităţile judeţului Gorj, şi la Târgu-Jiu va începe curăţenia de astăzi. Datorită condiţiilor meteorologice favorabile, startul lucrărilor de primăvară ia astăzi, de la 1 martie, şi nu două săptămâni mai târziu ca anul trecut.

Municipiul Târgu-Jiu se pregăteşte de venirea primăverii şi de Sărbătorile de Paşte de luna viitoare. Toate acţiunile din Luna Curăţeniei sunt iniţiate de Primăria Municipiului Târgu-Jiu cu sprijinul societăţilor SC Edilitara Public SA şi a Polaris Holding Târgu-Jiu. „Astăzi demarăm Luna Curăţeniei. Vor fi mobilizate toate sectoarele ale Edilitara şi vor participa 86 de persoane. De asemenea, se va acţiona cu utilaje, unelte, excavatoare, tractoare cu remorcă, rabe şi altele. Mizăm şi pe participarea asociaţiilor de proprietari şi a cetăţenilor din localităţile componente. Vom începe dsc 3din partea de nord a municipiului şi vom continua în toate cartierele, astfel ca la 1 aprilie să încheiem toate aceste acţiuni şi să intrăm în Paşte cu un oraş curat”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Drumurile şi parcurile, prioritare

Potrivit acestuia, în Luna Curăţeniei, pe lângă salubrizare şi igienizare, prioritare vor fi şi reparaţia drumurilor din municipiu după trecerea iernii şi curăţenia în zonele verzi. Printre lucrările ce se vor executa se numără tăieri de corecţie a arborilor şi a gardurilor vii, degajarea terenurilor de corpuri străine, îndepărtarea bolovanilor, repararea coşurilor de gunoi şi a băncilor din cartiere, vopsirea mobilierului urban, curăţarea de pe străzi a resturilor de material antiderapant, a gurilor de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, angajaţii Edilitara Public vor trece la reparaţia străzilor pentru eliminarea plombelor puse în perioada de iarnă şi astuparea lor cu bitum cald.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here