Luminița Popescu: „UCB a înregistrat progrese pe toate domeniile”

485

Luminița Popescu, rectorul Universității “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu, a prezentat raportul privind starea UCB pe anul 2016. Potrivit conducerii universității, s-au înregistrat progrese evidente pe toate domeniile, atât în privința activității didactice, cât și la capitolul cercetare științifică, dar și în ceea ce privește dezvoltarea patrimoniului.

Raportul privind situația universității se prezintă anual, de către rector, până cel târziu în prima zi lucrătoare a lunii aprilie. Luminița Popescu, rectorul UCB, a prezentat acest raport în cadrul unei conferințe de presă, organizată în data de 20 martie. “Pe toate domeniile sunt înregistrate progrese, fie că vorbim despre activitatea didactică, cercetarea științifică dezvoltarea patrimoniului sau infrastructura didactică, ori activitățile studențești”, precizează Luminița Popescu, rectorul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
ucb (4)Raportul privind situația universității a fost trimis spre validare Senatului UCB. Acesta se analizează în comisiile de specialitate ale Senatului și poate fi aprobat, sau amânat cu observații din partea comisiilor, ori poate fi respins, situație în care, conform contractului de management încheiat între Senat și rector, se declanșează procedura de demitere a rectorului.

Noi programe de studiu
La nivelul UCB, în anul 2016 au fost autorizate patru programe de studii de master, 2 programe de studii universitare de licență, au fost aprobate de MEN 22 de programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă, învățământ cu frecvență și două programe de formare continuă.
Au mai fost înaintate către ARACIS rapoartele de autoevaluare pentru autorizarea următoarelor programe de studii de masterat: „Securitate și relații internaționale” și „Kinetoterapia în afecțiunile ortopedice și traumatologia sportivă”.
De asemenea, tot în anul 2016, în cadrul DPPD, au fost acreditate două programe de formare continuă, un al treilea fiind încă în evaluare. Anul 2016 a fost un an bun pentru Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și în plan științific. Au fost organizate numeroase conferințe științifice, multe dintre ele în colaborare cu universități din străinătate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here