Luminița Popescu a reclamat la 112 că i s-a sigilat biroul de rector al UCB

617

Polițiștii au fost chemați, marți dimineață, la Rectoratul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, după ce ex-ocupanta postului, reîntoarsă din Capitală, și-a găsit fostul birou sigilat de către administratorul instituției. La scurt timp după venirea polițiștilor, apelați prin 112 de către Luminița Popescu, sigiliile s-au rupt de către cel care le-a pus. Fostul rector și-a eliberat apoi, fără alte incidente, biroul și a intrat la ore, de ieri, Luminița Popescu fiind simplu profesor al Facultății de Inginerie. Aceasta a fost eliberată din funcție prin ordin de ministru.

“Am ajuns la Rectorat, azi-dimineață, la ora 7.24, am găsit birourile sigilate și am anunțat Poliția prin 112. Polițiștii au venit la fața locului, au spus că nu este normal ce se întâmplă și că nu au mai văzut așa ceva. La scurt timp după, birourile au fost desigilate tot de către cei care făcuseră asta. Mi-am mutat lucrurile din fostul birou, după care am intrat la ore”, spune, simplu, fostul rector al UCB, demis din funcție la cererea Senatului UCB.
Reprezentanții IPJ Gorj confirmă faptul că, un echipaj de poliție s-a deplasat, marți dimineață, la sediul Rectoratului UCB constatând faptul că cele sesizate nu fac obiectul activității de poliție.

Liniște după furtună
Luminița Popescu a dat de înțeles, după incident, că se conformează celor petrecute în ultimele zile și își va continua activitatea, ca simplu cadru didactic, la Facultatea de Inginerie.
Reamintim că, Luminița Popescu a obținut postul de rector prin concurs în noiembrie 2014. De altfel, Popescu a condus în interimat UCB din septembrie până în noiembrie 2014, după plecarea lui Moise Bojincă. Ultimul an de activitate a fost însă unul dificil pentru Luminița Popescu, care a trebuit să țină universitatea pe linia de plutire, instituția confruntându-se cu probleme financiare care au impus economii drastice în UCB și restrângeri de activitate. Tensiunile apărute între fostul rector și președintele Senatului, Adrian Gorun, au dus la destituirea Luminiței Popescu, care s-a trezit brusc că are împotriva sa un Senat ostil, care i-a refuzat propunerile privind posturile de prorectori. Totul a culminat cu ordinul ministrului Educației, care a eliberat-o din funcție.
Noul rector al Universității Târgu-Jiu, în interimat însă, este profesorul Sorin Purec, asta în timp ce instituția nu are încă prorectori.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here