„Lumi posibile” – antologie de proză și poezie a elevilor

929

Cenaclul Columna anunță că a apărut antologia „Lumi posibile” – poezie și proză, rezultat al primului concurs de creație literară organizat de Cenaclul Columna și destinat exclusiv elevilor.
„Aceasta nu este o carte! Aceasta este doar o stare… un moment anume, stabil în timp, definit prin capacitatea unor copii de a crea, de a formula propoziții, de a imagina lumi – altele decât cele pentru școală! Când i-am provocat nu ne-am așteptat să răspundă atât de mulți și atât de buni! Nici prin gând nu ne-a trecut ideea că există, într-o formă aproape explozivă, nevoia de comunicare artistică a propriilor trăiri, a propriilor gânduri.
Elevii – de la mic la mare – au dovedit că sunt capabili să producă literatură, de cea mai bună calitate, proporțională cu vârsta fiecăruia, demonstrând că și-au însușit lecțiile profesorilor, ba chiar – unii dintre ei – aprofundând cu lecturi suplimentare (vocabularul o dovedește!). În aceste pagini nu e o lume, nu e o singură lume, ci sunt atâtea câte au fost ei capabili să imagineze!”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Cenaclului Columna. Detaliile lansării volumului vor fi anunțate în curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here