Lume, lume soră lume / Bâlciul de la Nucet, din Peştişani

177

Ca în fiecare an, pe 29 iunie, în locul dintre nuci, numit din moşi strămoşi Nucet, din Peştişani, este mare bâlci.

Faţă de anii trecuţi, prin grija autorităţilor locale, drumul spre Bâlciul de la Nucet, imediat ce se ajunge la podul peste Bistricioara, a fost asfaltat. De regulă, comercianţii şi cei care sosesc cu tiribombe moderne, adică cu motoare electrice, cam cu două zile mai devreme, aşa că Bâlciul ţine vreo trei zile.
Inimosul fost viceprimar Nicolae Nicolcioiu, actualmente Şef al Comisiei pentru relaţii europene din Primăria Peştişani, intenţiona să organizeze prima ediţie a unui inspirat şi original festival “Nuca de Aur”. Numai că n-a fost să fie.
Aşa cum mi-a declarat, ieri, primarul ing. prof. Florin Pavel, pentru că nu a fost prins în Bugetul pe anul 2015 al primăriei, iar rectificările bugetare se fac după 1 iulie, mult aşteptatul Festival “Nuca de Aur” a fost amânat pentru anul 2016.
DSCN0389Încă de ieri, comercianţi de tot felul: cu mărfuri textile, încălţăminte, biciclete, dar şi harnaşamente pentru cei care deţin caii de tracţiune, restaurantele cu mici şi bere din belşug sunt instalate în corturi spre a fi ferite de pericolul unor ploi binevenite pentru sătenii din Peştişani, dar deranjante la încasările negustorilor s-au instalat. Aşa că, putem zice, Bâlciul de la Nucet a început de ieri şi ţine de regulă, trei zile.
Funcţionarii primăriei au închiriat spaţiile negustorilor şi aducătorilor de divertisment – Tiribombe şi Circuri -, încât şi la bugetul Primăriei comunei Peştişani vor ajunge ceva încasări.
Lăutarii din Brădiceni, Taraful lui Ţambu, dar şi de prin alte localităţi precum Pârău ori chiar din Tismana vor încânta cu muzica lor. Horele şi sârbele gorjeneşti se vor ţine de pe la prânz şi până târziu în noapte.
Ion Predoşanu

5 COMENTARII

  1. ,,Inimosul fost viceprimar Nicolae Nicolcioiu, actualmente Şef al Comisiei pentru relaţii europene din Primaria Pestisani”!!?? inimos!!??mai putina inima ,mai mult os… e un simplu inspector cu integrarea europeana adica…..noi ne-am cam integrat in UE…DEMULT ,DEMULT…

  2. De ce au lipsit tomberoanele de gunoi din bîlci ? Paznicul de la Util Bonus,fostul director , le-a vîndut ? Noi , foștii muncitori, actuali șomeri, le-am lăsat în magazie , unde sunt ?

  3. Știați că dacă falimentezi o firmă cu rea credință ajungi la pușcărie ? Știați că interesantul domn Cosmin Bojincă a prejudiciat firma pe care a falimentat-o și a mai favorizat și alți directori în demersul lor de a scăpa de prejudicii ? Știați că la Util Bonus cel mai prost management din istoria firmei a fost realizat de inteligentul Bojincă Cosmin ? Ați auzit cîte amenzi a plătit maestrul Cosmin Bojincă din bani publici ? V-ați prins că,, ȘPAGĂ,, e cuvîntul de ordine al acestui individ ? Urmăriți reacțiile umanoidului după ce va citi acest comentariu și imaginați-vă cum a condus acesta o firmă după felul prin care se exprimă în scris. Minunați-vă, e opera PSD-ului !!!

  4. Ba nelule tu vorbesti care ai furat si robineti si benzina cu stricla si toata ziua stai cu berean in fata la tanti Iulica pe banii produsi de nevastata .Tu na i nici 12 clase ca tine .Tu iai reclamat pe toti Directori si de aia a falimentat Utilu si tu na i platit apa si gunoiu niciodata .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here