Lucrător MApN, pus în libertate de Tribunalul Gorj după ce a furat 320 kg de cupru de la Termocentrala Turceni

3848

Un lucrător al Ministerului Apărării Naționale, care își desfășoară activitatea la o unitate militară din Craiova, însă este domiciliat în Gorj, alături de un alt bărbat, au fost puși în libertate luni, printr-o decizie a Tribunalului Gorj. Cei doi sunt cercetați după ce, la finalul lunii trecute, au furat 320 de kilograme de cupru de la Termocentrala Turceni.

Fapta a avut loc pe 24 februarie, iar ulterior prinderii celor doi bărbați de către polițiști, aceștia au fost plasați în arest preventiv timp de o lună de zile, printr-o sentință a Tribunalului Dolj. „La data de 24 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat în flagrant delict un bărbat de 35 de ani, din comuna Plopșoru și un altul de 38 de ani, din comuna Brănești, în timp ce transportau, pe DN 66 Brănești, cu un autoturism, cantitatea de 320 kg de cupru, respectiv conductori tip tijă, din transformatoare electrice de mare putere, ce provin din incinta unui complex energetic, sucursala electrocentralei din Turceni. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, față de cei doi fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj.
Ulterior, față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Prejudiciul creat unității energetice este estimat la suma de 1.200.000 de lei”, transmiteau reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, luna trecută, imediat după comiterea faptei. Deși nu au stat nicio lună după gratii, cei doi indivizi au ajuns ,,la mâna” magistraților de la Tribunalul Gorj care au decis să revoce măsura arestului preventiv al acestora. Sentința a fost pronunțată la începutul acestei săptămâni, însă poate fi contestată de către procurori, deoarece este greu de crezut că cei doi hoți au ceva de contestat împotriva măsurii decise: ,,Constată legalitatea măsurilor preventive dispuse prin încheierea nr. 43/24.02.2024 a Tribunalului Dolj, pronunțată în dosarul nr. 1682/63/2024. Dispune revocarea măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpaţii Leoampă Mihai şi Spătaru Gheorghe. Dispune punerea în libertate a inculpatului Leoampă Mihai de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 28 emis la data de 24.02.2024 de Tribunalul Dolj şi a inculpatului Spătaru Gheorghe de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 27 emis la data de 24.02.2024 de Tribunalul Dolj, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. Cu drept de contestaţie”.

Cercetările, pe masa Parchetului Militar
Deoarece unul dintre bărbații implicați în furtul celor 320 de kg de cupru de la Termocentrala Turceni este cadru militar activ la o unitate militară din Craiova, cercetările în acest dosar se fac de către procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara. Propunerea arestului preventiv a venit chiar din partea Parchetului Militar, iar la 24 februarie a.c., Tribunalul Dolj a decis ca aceștia să stea în spatele gratiilor pentru 30 de zile. Acum, dacă decizia dată luni, 18 martie, de către judecătorii de la Tribunalul Gorj va rămâne definitivă, cei doi bărbați, inclusiv lucrătorul MApN, vor fi cercetați în libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here