Lucrările la Sala Sporturilor, finalizate în primăvara anului viitor

234

Noua Sală a Sporturilor din municipiul Târgu-Jiu va prinde contur cât de curând, lucrările de modernizare şi de extindere a investiţiei derulându-se conform graficului de execuţie.

Autorităţile de la Târgu-Jiu estimează că termenul de finalizare al lucrărilor este sfârşitul primului trimestru din 2017. “Lucrările de modernizare şi extindere a capacităţii Sălii Sporturilor din municipiul Târgu-Jiu se derulează conform graficului stabilit de către beneficiar, investitor şi constructor. Având în vedere faptul că obiectivul presupune reconformarea totală a clădirii şi crearea de noi spaţii, atât funcţiuni, cât şi accese, în prima etapă au fost executate lucrările de dezafectare a pereţilor frontali, a structurii din beton armat a gradenelor, tribunelor, totodată fiind demarate lucrările la infrastructură, dar şi executate fundaţiile în zona destinată extinderilor. Până la sfârşitul anului ne-am propus executarea întregii structuri, a suprastructurii, a închiderilor, astfel încât pe perioada de iarnă să se poată executa lucrările de amenajări interioare, iar la sfârşitul primului trimestru al anului viitor, obiectivul să poată fi pus în funcţiune”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Investiţie de 2 milioane euro
În paralel cu această investiţie, se derulează lucrări de amploare şi la Stadionul Municipal, ambele obiective fiind finanţate prin Compania Naţională de Investiţii.
“Din punct de vedere arhitectural, construcţia este în acord cu noul stadion, ambele contribuind la realizarea unui complex sportiv în municipiu care să ofere condiţii pentru practicarea sportului de performanţă la cel mai înalt nivel. Valoarea investiţiei este de 2 milioane euro, fiind finanţată de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii”, a precizat Chiriac.

Potrivit reprezentanţilor autorităţii locale, noua Sală a Sporturilor va avea 1.230 de locuri.
“Cele 1.230 de locuri vor fi distribuite în 4 zone funcţionale distincte: tribuna principală situată pe latura de est, destinată publicului general, prevăzută cu foaier, garderobă, spaţii de servire, grupuri sanitare şi alte spaţii conexe; pe latura de vest fiind tribuna destinată sectorului VIP cu acces separat; accese separate şi pentru zona presei şi zona destinată persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora.
Se creează noi spaţii, rezultând şi o sală de conferinţe, iar corpul B se reconformează total aici fiind spaţiile destinate sportivilor, administraţiei, vestiarele, duşurile, grupurile sanitare, bazinul de recuperare, sauna”, a mai spus şeful Serviciului Investiţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here