Lucrările de construire a Corpului B din Piaţa Centrală încep în martie

141

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, nu a fost posibilă demararea lucrărilor pentru construirea noului corp al Pieţei Centrale. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu, construcţia efectivă va începe în luna martie, fiind necesar ca în septembrie sau octombrie, comercianţii şi producătorii să fie mutaţi în noua clădire.

Modernizarea Pieţei Centrale prin construirea corpului B este un proiect ambiţios, care va fi realizat pentru beneficiul comercianţilor şi producătorilor, dar şi pentru cumpărători. Deşi lucrările ar fi trebuit să înceapă de acum câteva luni, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, demararea lucrărilor a fost amânată. „Construcţia de la Piaţa Centrală a fost amânată, vremea a fost nefavorabilă, dar în luna martie vor fi demarate lucrările. Este imperios necesar ca în septembrie, maxim octombrie, când se va pune vremea rece, acea construcţie să fie finalizată, astfel încât iarna viitoare să putem oferi condiţii optime pentru comercianţi şi producători astfel încât ei să-şi desfăşoare activitatea în construcţia cea nouă”, declară Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public Târgu-Jiu.

Condiţii civilizate pentru comercianţi şi cumpărători
Proiectul ce urmează a fi realizat presupune un nou corp de clădire, o incintă închisă care să ofere condiţii civilizate de comerţ pe tot parcursul anului. Suprafaţa construită va fi de 600 metri pătraţi, iar suprafaţa desfăşurată a construcţiei va avea 1.200 metri pătraţi. Va fi o construcţie modernă, din structură metalică, cu pereţi exteriori din panouri termoizolante, dotată cu instalaţie de climatizare, care să ofere confortul termic optic atât iarna, cât şi vara; finisajele vor fi de calitate, uşi de acces automate, iar dotările vor oferi posibilitatea desfăşurării unui comerţ civilizat. Valoarea investiţiei, inclusiv cu dotările, este de aproape 2 milioane de lei. Amplasamentul pe care se va construi este platoul situat la sudul Halei de carne.

160 de mese dispuse pe două nivele
Corpul care urmează a fi construit va avea 160 de mese, fiind dispuse astfel: 70 la parter şi 90 la etaj. De asemenea, construcţia a fost prevăzută cu tot ce este necesar pentru desfăşurarea activităţii de comerţ; vor fi grupuri sanitare atât la parter, cât şi la etaj; construcţia este prevăzută şi cu rampă de acces pentru persoanele cu handicap. Noua piaţă va fi o construcţie metalică, cu stâlpi din europrofile, iar închiderile vor fi realizate cu panouri termoizolante de 10 centimetri, vopsite în câmp electrostatic. Conform proiectului, uşile de acces vor fi cu deschidere automată; pardoselile vor fi pentru trafic intens, cu linoleum aşezat pe şapă, iar la grupurile sanitare se va folosi gresie, faianţă şi ghips carton.
Prin urmare, corpul ce urmează a fi realizat în nouă luni de zile, oferă condiţii optime pentru activitatea celor din piaţă, atât pe parcursul anotimpurilor calde, cât şi iarna.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here