Lucrări şi reparaţii asfaltice, condiţionate de starea vremii

155

În acest an reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu şi-au făcut planul de activitate pentru primăvară-vară 2013. Vor executa circa 16000 mp de lucrări de reparaţii asfaltice pe toate drumurile naţionale din administrare. Asta se va întâmpla imediat ce starea vremii le va permite realizarea acestor lucrări.

Din raportul de activitate al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu reiese că pentru întreţinerea curentă a drumurilor au fost contractate în cadrul programului de punere în ordine a drumurilor pentru campania de primăvară – vară 2013, o serie de reparaţii asfaltice. 16000 mp, care se vor executa pe toate drumurile naţionale din administrare, imediat ce starea vremii va permite realizarea acestor lucrări, respectiv sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie. De asemenea pentru menţinerea drumurilor în stare de viabilitate, districtele efectuează zilnic revizii pe întreaga reţea, pentru inventarierea problemelor apărute, curăţarea părţii carosabile de viitură, grohotiş, aluviuni, sau alte potenţiale obstacole ce ar putea pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere.

Igienizarea drumurilor
A început activitatea de igienizare a drumurilor, realizându-se pe toate sectoarele adunarea selectivă a gunoaielor şi depozitarea acestora la SC POLARIS. În perioada următoare se vor desfunda şi curăţa podeţele şi podurile, dar şi şanţurile în scopul cedării asigurării scurgerii apelor. Din raport mai reiese faptul că se vor planta arbori, arbuşti şi puieţi de consolidare pe toate drumurile, şi vor fi defrişate zonele de vegetaţie uscată.
În ceea ce priveşte lucrările de siguranţa circulaţiei această activitate este primordială în cadrul activităţilor SDN Târgu-Jiu, completarea semnalizării rutiere, întreţinerea acesteia, fiind permanent în atenţia conducerii SDN Târgu-Jiu.

Dotări pentru desfăşurarea activităţii SDN Târgu-Jiu
Pentru buna desfăşurare a activităţii de întreţinere, SDN Târgu-Jiu a fost dotată în această perioadă cu 5 autospeciale tip LEA noi, care au fost repartizate districtelor pentru eficientizarea activităţii.
Activitatea UZD se desfăşoară permanent pentru inventarierea noilor agenţi economici din zona drumului în vederea colectării veniturilor din acest sector.

Reparaţii asfaltice, în curs de execuţie
Lucrări contractate şi aflate în curs de execuţie sunt următoarele: reabilitarea DN 66 Rovinari-Târgu-Jiu – Bumbeşti Jiu-Petroşani.
Se află în procedura de predare a amplasamentului Contractul 5R2, Reabilitare DN 66, 48+900-71+614, 79+718…93+500 Rovinari-Bumbeşti Jiu, către SC COMSA SAU, societate care va începe lucrările de reabilitare în această primăvară. De asemenea a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor pentru Contractul 5R3, Bumbeşti Jiu-Petroşani, km 93+500 – 126+000 către Asocierea COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA S.A-CHIRULLI-ANDREA IMPRESA INDIVIDUALE-SC COREMI INTER S.A.
Pe acest sector, care a fost predat în luna octombrie 2012 către constructor, au fost executate lucrări de deszăpezire, precum şi lucrări de reparaţii şi întreţinere curentă, urmând ca în această primăvară să înceapă efectiv lucrările de reabilitare.
O altă lucrare contractată şi în curs de execuţie este modernizarea DN 67B, km 0+000-188+400, Scoarţa-Târgu-Cărbuneşti-Drăgăşani-Piteşti. Urmează să înceapă lucrările Asocierea SC DELTA ACM 93-STRABAG-SC EUROCONSTRUCT C&I, în prezent fiind în faza de obţinere a avizelor pentru eliberarea autorizaţiei de construire, proces destul de complex, proiectul derulându-se pe teritoriu a 4 judeţe, respectiv Gorj, Olt, Vâlcea şi Argeş. A treia lucrare priveşte modernizarea DN 67C Bengeşti-Ciocadia-Novaci-Rânca-Sebeş Alba km 0+000-142+620. La sfârşitul perioadei de iarnă, când condiţiile meteo vor fi favorabile, se vor relua cu realizarea elementelor de siguranţa circulaţiei pe tot sectorul.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here