Lucrări pe repede-nainte la Stadionul Municipal Târgu-Jiu

446

Modernizarea şi extinderea Stadionului Municipal din Târgu-Jiu se apropie cu paşi repezi de final. În cadrul complexului vor funcţiona un hotel cu regim P+4, de patru stele, spaţii VIP, corpuri administrative, restaurante, baruri, precum şi o parcare subterană şi o alta supraterană.

Primarul municipiului Târgu-Jiu a efectuat, ieri dimineaţă, o vizită de lucru pe şantierul Stadionului Municipal. Lucrările decurg bine, numeroase funcţiuni urmând să fie date spaţiilor ce vor funcţiona în incinta stadionului. “Această investiţie va avea posibilitatea să ne ofere atât posibilitatea organizării unor competiţii sportive, cât şi organizării altor activităţi cum ar fi culturale, politice, de tot felul de evenimente din alte domenii în afară de cel sportiv. Pe lângă meciurile de fotbal pe care cu toţii le aşteptăm să se întoarcă aici, la Târgu-Jiu, vom avea posibilitatea să organizăm, din punct de vedere sportiv, şi competiţii naţionale şi internaţionale pe disciplina atletism, acest lucru fiind posibil ca urmare a extinderii acestei piste cu încă un culoar şi dotarea necesară pentru ca astfel de competiţii naţionale şi internaţionale să poată fi desfăşurate aici. (…) Avem hotelul de patru stele, P+4, care oferă cazare în 40 de camere dotate ultramodern, cu un restaurant, alimentaţia publică ce va fi asigurată de acest hotel celor care vor fi cazaţi, un corp administrativ care se întinde pe o suprafaţă de 400 mp, deci suprafaţa totală folosită va fi de aproximativ 1.600 mp, suprafeţe care pot avea diferite destinaţii şi pot oferi diferite posibilităţi de dezvoltare a unor centre de afaceri, săli de conferinţe şi alte domenii de activitate pe care le putem da acestor suprafeţe care rezultă în urma construcţiei. Este, de asemenea, necesar să subliniem pavilionul principal, acela dinspre Primăria Municipiului Târgu-Jiu; este un P+3, cu zone VIP, pentru presă, pentru echipe, oficiali, zone special amenajate pentru persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora. Sunt zone amenajate în mod special pentru aceste persoane, parcarea subterană şi supraterană care va asigura 300 de locuri pentru cei care vor veni în centrul municipiului atât la diferitele competiţii sportive, cât şi cu diverse probleme în municipiu, barurile care vor funcţiona în incinta acestei investiţii atât pentru competiţii, dar şi în afara competiţiilor. Rezultă aproximativ 10 baruri în întregul complex sportiv şi nu în ultimul rând trebuie să amintesc şi de spaţii care au rezultat urmare a construirii între hotel şi corpul administrativ a unei pasarele. Înseamnă aproximativ 800 de mp pe două niveluri, care vor putea avea diferite destinaţii pentru activităţile care vor avea loc aici, la această investiţie”, a declarat edilul Aurel Popescu.

Stadionul, finalizat în iunie
Municipalitatea promite că lucrările la stadion vor fi încheiate până la finele lunii iunie, acestea fiind momentan în grafic. “Este o investiţie pe care Guvernul o finanţează cu 22 milioane de euro; este o investiţie care face parte din strategia de dezvoltare pe termen mediu care vizează punerea în valoare a municipiului Târgu-Jiu, atât pe plan regional, cât şi naţional. Urmare a nivelului la care este realizat stadionul, aici pot fi organizate meciuri care să poată conduce până la semifinale de Cupe Europene. Termenul de finalizare este luna iunie, chiar am discutat cu directorul care se ocupă de această investiţie. Sunt în grafic şi pentru luna iunie vom avea, cu siguranţă, rezultatul final pe care ni-l dorim. Întregul ansamblu sportiv, stadion şi Sala Sporturilor, va schimba radical întreaga faţă a centrului municipiului Târgu-Jiu”, a precizat Aurel Popescu.
Toate spaţiile urmează să fie închiriate ulterior finalizării lucrărilor. “Acum se lucrează în mod special la finalizarea hotelului şi a acoperişului. Se acoperă întreaga zonă pentru că toate cele 12.500 de locuri sunt acoperite. În perioada care urmează vom lucra cu preponderenţă la asigurarea utilităţilor pentru stadion şi pentru Sala Sporturilor. (…) Rămâne să discutăm despre administrare. Cu siguranţă, toate aceste spaţii, vor fi închiriate pentru domenii de activitate pe care le vom stabili în perioada următoare. Toate barurile vor fi închiriate şi administrate de cei care îşi vor arăta intenţia să dezvolte aici activităţi”, a completat primarul interimar al municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here