Lucrări la granița Gorjului cu Hunedoara

335

Lucrările de modernizare a drumului județean, ce leagă Vulcanul de județul Gorj, au început de la finele săptămânii trecute.

Reprezentanții adminis-trației locale de la Vulcan vor ca lucrările să fie finalizate până la mijlocul lunii viitoare. Atunci, în Pasul Vâlcan, va avea loc o nouă ediție a Festivalului “Castelul din Carpați”, dar și cea de-a doua ediție a pelerinajului istoric la grupul statuar dedicat luptelor din Pasul Vâlcan în Primul Război Mondial. “Se lucrează intens la drumul de la Pasul Vâlcan până la granița cu județul Gorj. Până la evenimentul din 19 august sperăm să fie practicabilă porțiunea de drum ce aparține de județul Hunedoara”, a declarat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.
Pe raza administrativ-teritorială a municipiului Vulcan ar mai fi de asfaltat circa 4 kilometri de drum, din tronsonul folosit în urmă cu sute de ani de Mihai Viteazu.
Conform ultimelor informații, și cei din județul Gorj vor moderniza sectorul de drum ce ține de raza lor administrativ-teritorială.
Din fonduri proprii, Primăria Vulcan vrea să asfalteze tronsonul de drum de la Dincă la stația de telegondolă, însă lucrările au fost amânate. Asta pentru că în proiectul ApaServ sunt prevăzute lucrări și în acea zonă, motiv pentru care nu se justifică asfaltarea pentru ca mai apoi drumul să fie spart pentru introducerea rețelelor de apă sau canalizare.

Drumul mai puţin cunoscut, care leagă Ardealul de Oltenia, are o valoare istorică şi turistică deosebită, iar modernizarea acestui tronson ar însemna punerea în valoare a unei noi rute turistice ce ar putea facilita chiar și schimbul de turiști între Hunedoara și Gorj. Ruta este cunoscută din timpul romanilor, iar peisajele de aici sunt deosebite. Pe acest drum ar fi trecut, în anul 1600, fostul domnitor al Țării Românești, Mihai Viteazu, în drumul său spre împăratul Rudolf al II-lea pentru a-i cere sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here