Lucrări în regim de urgenţă la Logreşti

429

Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj a anunţat la finele săptămânii trecute faptul că vor fi executate lucrări în regim de urgenţă în zona Logreşti-Moşteni.

Alunecările de teren din zona localităţii Logreşti, accentuate în cursul săptămânii trecute, i-au făcut pe şefii din SGA să ia decizia demarării unor intervenţii de urgenţă, care va avea scopul evitării blocării albiei majore a râului Amaradia. “Ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă şi a aportului de apă din sol, s-a produs alunecare de teren în zona localităţii Logreşti – Moşteni aparţinând comunei Logreşti, fiind afectat drumul judeţean 675 C, tendinţa de alunecare spre râul Amaradia fiind accentuată. Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj va executa o lucrare de punere în siguranţă a sectorului afectat pe râul Amaradia – evitare blocare albie minoră – în regim de urgenţă. Se va proceda la devierea cursului de apă Amaradia, realizându-se astfel o secţiune optimă de tranzitare a viiturii, lucrările fiind executate cu personalul muncitor al SGA Gorj”, a declarat Teodor Popescu, directorul SGA Gorj.
De asemenea, personalul SGA Gorj execută lucrări şi pe râul Gilort ce vor consta în consolidări de maluri. “Precipitaţiile abundente căzute au generat eroziuni de mal pe râul Gilort, pe raza localităţii Bengeşti-Ciocadia, cu precădere în zona proprietăţii Cepoi. În momentul de faţă, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj execută lucrări de deviere a râului Gilort ce constă în lucrări de terasamente şi consolidare de maluri cu piatră brută. Totodată, personalul SGA Gorj a executat lucrări de întreţinere a digurilor din administrare la: dig râu Motru la Motru şi dig râu Amaradia la Drăguţeşti”, au precizat reprezentanţii SGA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here