Lucrări în Gorj pentru prevenirea inundațiilor de toamnă

453

Administrația Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, continuă executarea lucrărilor prevăzute în Programul Tehnic pe anul 2021, lucrări ce au drept scop refacerea sectoarelor de albie afectate de inundațiile din perioada de primăvară. În această perioadă, specialiștii de la Apele Române Jiu au executat trei lucrări pe râurile din județul Gorj.

  • Pe râul Șușița – la Tg – Jiu: au fost finalizate lucrările de reparații curente la „Îndiguire râu Șușița în zona localității Tg. Jiu, aval pod CF Bărsești”. Lucrările s-au executat pe o lungime de 600 metri, realizând recalibrarea albiei minore, refacerea malului stâng erodat pe 100 m și consolidarea acestuia cu piatra de carieră.

  • Râu Gilort – la Bălcești: lucrarea se află în execuție pe o lungime de 500 metri. Se realizează secțiunea optimă de tranzitare a viiturilor. Se refac malurile erodate de inundații, materialul rezultat din decolmatare se sistematizează pe maluri.
  • Pârâu Negreana – la Licurici: lucrare în curs de finalizare. S-a deblocat albia minoră de copaci căzuți și s-au refăcut malurile erodate pe 500 m. Urmează consolidare maluri cu gărdulețe de nuiele, soluție prietenoasă cu mediul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here