Lucrări de decolmatare la Țicleni

716

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu execută, în această perioadă, lucrări de decolmatare a pârâului Cioiana, la Țicleni, zona Gura Lumezii, anunță instituția.

Lucrarea era necesară întrucât, din cauza precipitațiilor căzute în ultimii ani, a viiturilor repetate și semnificative de pe pârâul Cioiana, a fost adus material aluvionar ce afecta proprietățile cetățenilor riverani cursului de apă.
„Oportunitatea execuției acestei lucrări derivă din necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Cioiana, oraș Țicleni, la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă, punerii în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă și evitării producerii eventualelor pagube la inundații.
Scopul principal al lucrării îl reprezintă: punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă, asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari, diminuarea efectelor negative asupra mediului. Lucrarea se execută pe o lungime de 2,2 kilometri, cu excavatorul pe șenile din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu”, a mai comunicat instituţia.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here