Lucrări de decolmatare a pârâului Galbenu

1189
Lucrătorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu execută în această perioadă lucrarea Decolmatare pârâu Galbenu, zona amonte pod Novaci, la Bumbești Pițic, județul Gorj, pe o lungime de 500 m.
”Oportunitatea execuției acestei lucrări derivă din necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Galbenu la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă și evitarea producerii eventualelor pagube la inundații.
Datorită precipitațiilor căzute în ultimii ani, viiturile propagate pe pârâul Galbenu, comuna Bumbești Pițic, au produs colmatarea albiei minore și eroziuni pe malul stâng și drept cu tendință de avansare spre proprietățile riverane cursului de apă.
Scopul principal al lucrării îl reprezintă:stoparea fenomenul de eroziune a malurilor pârâului Galbenu;punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă;
asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari; diminuarea efectelor negative asupra mediului.
Utilajele folosite la executarea lucrării sunt: 1 buldozer, 1 excavator și un autoremorcher cu remorcă trailer, din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu.
Prin executarea acestor lucrări se va asigura secțiunea optimă de scurgere a apei, stoparea fenomenului de eroziune a malurilor pârâului Galbenu și evitarea inundării proprietăților riverane cursului de apă.
Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă”, arată SGA într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here