Lovitură devastatoare pentru tânărul care s-a însurat în penitenciar cu fiica purtătorului de cuvânt al DSP Gorj

1038

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au stabilit, joi, sentința în dosarul supranumit ”Sex cu polițiști”. În total, patru persoane au aflat prima hotărâre, în cauza în care au fost trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat.
Unul dintre inculpați, Bogdan Șalapa, tânărul acuzat și că ar fi șantajat un polițist de la Rutieră cu un film porno, ca să nu aibă probleme în trafic, a primit șapte ani şi șase luni de închisoare. Hotărârea nu este definitivă. Instanța menține însă măsura de arestare preventivă până la finalul procesului. Acesta se află după gratii din luna septembrie a anului 2015, iar recent s-a căsătorit în penitenciar, cu fiica purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, consilierul principal Elena Pițian. De eveniment nu ar fi aflat nimeni, în afară de cele două familii, dacă fotografiile nu ar fi fost postate pe rețelele de socializare, primind sute de aprecieri. Deși decorul a fost unul mai puțin obișnuit, puțini au știut că tinerii și-au unit destinele după gratii. Condamnarea nu este singura veste proastă pentru Șalapa. ”Confiscă de la inculpatul Șalapa Bogdan Gheorghe suma de 40.000 euro sau echivalentul în lei, sumă dobândită în urma desfăşurării activității infracţionale. Confiscă un pistol deținut de inculpatul Şalapa Bogdan Gheorghe. Menţine măsura asigurătorie a sechestrului asupra următoarelor bunuri mobile şi imobile: -sumele de 250 lire sterline, 540 euro, 25.500 forinţi, ridicate de la inculpatul Şalapa Bogdan Gheorghe, cu ocazia flagrantului din 01.09.2015; autoturismul marca Mercedes, culoare neagră, care aparţine inculpatului Şalapa Bogdan Gheorghe, depus în parcul auto al IPJ Gorj. Cu apel”, a mai decis prima instanță. Magistrații au dispus în cazul unui alt inculpat confiscarea unei limuzine, care se află acum în parcul auto al Poliției.
Un alt bărbat trimis în judecată în aceeași cauză, Dumitru Florin Nimară, a cerut să fie judecat conform procedurii simplificate, în cazul recunoaşterii învinuirii. Acesta a primit patru ani şi două luni de închisoare.
Colegul lor de dosar, Ion Claudiu Cartianu, a primit, la Tribunalul Gorj, opt ani și șase luni de închisoare, în timp ce ultimul inculpat, care a rămas fără limuzină, a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare.
Principala suspiciune este că inculpații ar fi exploatat sexual, chiar și în Austria, Italia, Germania şi Anglia, mai multe tinere,printre care s-au aflat și patru minore. Anchetatorii au stabilit că prin această metodă ar fi obținut peste 150.000 de euro, iar printre clienți s-ar fi numărat și oameni ai legii. Interceptările din dosarul în care cei patru tineri au fost judecați pentru comiterea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, au scos la iveală faptul că Bogdan Șalapa se lăuda prietenilor săi că este dus acasă de un agent cu mașina de poliție.
Acesta se lăuda cu persoanele influente pe care le cunoaște în convorbirile telefonice:
”N. – Mă luai şi pe mine de acasă?
Ş.- Nu am cum acum că şi eu mă duc acum cu maşina de poliţie, mă duce un prieten de al meu”.
N. – Hăăă?
Ş. – Cu girofaru, nino, nino. (…)
Ş. – Îl sunai pe ăsta că-i şi vecin cu mine, e garcioi, ştii ?”.
Implicat în acest caz ar fi fost și un polițist, care le-ar fi pus casa la dispoziție pentru partidele de amor. Şalapa a deschis, în anul 2013, un club de noapte, chiar în faţa sediului Direcţiei Finanţelor Publice. Inițial, doar acesta și inculpatul Florin Dumitru Nimară au fost acuzați de trafic de persoane și proxenetism.
”Pentru a-și spori autoritatea, cei doi le prezentau tinerelor diferite persoane, agenți de Poliție, lucrători la Garda Financiară, pentru a întreține raporturi sexuale cu ei și, astfel, tinerelor le era indusă ideea că vor beneficia de o protecție sporită din partea autorităților statului, iar în cazul în care ar fi dorit să sesizeze autoritățile statului cu privire la aceste activități, cei doi vor fi informați. Pentru atingerea scopurilor grupării, inculpații au implicat reprezentanții autorităților publice, poliție, finanțe publice, creându-și o imagine de intangibilitate în fața victimelor sau a prostituatelor”, se preciza în referatul întocmit de DIICOT, în 2015.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here