Lovitură de graţie pentru victima lui Ionel Manţog! – “Cosmin Popescu va demisiona din PDL”

112

cosmin popescuRespingerea recursului înaintat de Cosmin Popescu către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au lăsat pe parlamentarul PDL de Gorj cu o sentinţă definitivă şi irevocabilă care îi distruge viitorul său politic.

Cosmin Popescu va rămâne însă parlamentar, explică procedura senatorul Toni Mihail Greblă, în timp ce şeful PDL Gorj, Ion Ruşeţ, regretă profund ce i s-a întâmplat colegului său de partid. “Cosmin Popescu va demisiona din PDL”, susţine Ruşeţ că ar fi următorul pas pe care îl va face Cosmin Popescu, acum după rămânerea sentinţei de condamnare la doi de închisoare cu suspendare. Ruşeţ consideră, de asemenea, că Popescu este o victimă a lui Ionel Manţog, care a ajuns să tragă pentru că l-a ajutat pe cel din urmă.

Cosmin Popescu şi-a ruinat viitorul politic! Au declarat-o ieri mai mulţi politicieni din Gorj care au comentat pe larg ce i s-a întâmplat lui Cosmin Popescu, decizia instanţei din capitală fiind pentru mulţi surprinzătoare. Şi deputatul Vasile Popeangă şi-a exprimat regretul pentru cele întâmplate lui Cosmin Popescu, coleg cu el de Parlament, pe care îl vede la fel ca şi Ruşeţ, drept “o victimă a lui Ionel Manţog”. “Eu am mai declarat-o în mai multe rânduri. Chiar consider că deputatul Cosmin Popescu este o victimă a lui Ionel Manţog. Asta deoarece şi-a plătit promovarea semnând pentru Manţog, şi răspunzând acum în faţa instanţei. Asta dovedeşte că cu propria semnătură nu poţi să te joci. Îmi pare foarte rău de Cosmin, deoarece el este un politician tânăr, avea perspectivă politică şi tot viitorul în carieră, în faţă. Îmi pare rău de familia lui dar şi de el deoarece ştiu că era preocupat de acest recurs care i-a fost potrivnic. Ştiu că este marcat de ce s-a întâmplat”, a declarat Popeangă, care atrage atenţia că cu legea nu te joci.

Ruşeţ, alături de Cosmin

Preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a comentat şi el rămânerea sentinţei magistraţilor Înaltei Curţi în cazul “Cosmin Popescu”, acesta menţionând că în opinia sa deputatul va demisiona rapid din PDL, asta după autosupendarea recentă din partid. “Cu riscul de a mă repeta, Cosmin Popescu este o victimă colaterală. A fost condamnat pentru că a ajutat pe cineva. Sfârşitul carierei sale politice i se datorează lui Ionel Manţog. Pentru Manţog a făcut acea greşeală. Gestul său atunci a fost rezonabil, dar vedeţi ce s-a întâmplat. Regret profund situaţia în care se află. Sunt convins însă că după cei doi ani, Cosmin va reveni în viaţa politică şi socială”, a declarat preşedintele Ruşeţ.

Greblă: “Nu îşi pierde mandatul de parlamentar”

Şeful Comisiei Juridice din Senatul României, senatorul PSD Toni Mihail Greblă, a explicat care este procedura acum după ce sentinţa în cazul “Cosmin Popescu” a devenit definitivă şi irevocabilă. “El nu mai are nicio cale de atac dacă recursul i s-a respins. Rămâne cu condamnarea dar nu îşi pierde mandatul de parlamentar”, a explicat Greblă.

Decizia în dosarul lui Cosmin Popescu a fost pronunţată ieri de Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă. Cosmin Mihai Popescu este deputat PDL de Gorj din 2008 iar la data la care a comis infracţiunile pentru care a fost condamnat ocupa funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului.

Reamintim că în decembrie 2009 deputatul Cosmin Popescu a primit, pe lângă condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru favorizarea infractorului, şi un an şi şase luni închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, însă, în final, Popescu va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv doi ani. Conform condamnării primite, parlamentarul gorjean va trebui să comunice periodic judecătorilor şi poliţiei orice deplasare pe care o va efectua. Potrivit aceleiaşi sentinţe, actul de control care îl favoriza pe Ionel Manţog a fost desfiinţat.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here