Lovit de locomotivă – Grav accident de muncă la Mina Tehomir

156

mineriUn bărbat în vârstă de 44 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova în urma unui accident de muncă petrecut la Mina Tehomir.

Evenimentul s-a produs luni noaptea, la orele 23:30. „Muncitorul se deplasa pe galeria direcţională, a alunecat şi a căzut în faţa locomotivei care se afla în mişcare fiind lovit de aceasta. El prezintă fractură de femur drept”, a declarat Simona Dumitraşcu, director adjunct pe Sănătate şi Securitate în Muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Vasile Latea, căsătorit, tată a doi copii, lucra la SC Olservmin SRL de cinci luni de zile ca muncitor necalificat, iar vechimea în ocupaţie este de zece ani de zile. „Aşteptăm ca unitatea să facă cercetarea şi vom vedea ce măsuri se impun pentru evitarea altor accidente. Vom verifica şi dacă e corect făcută încadrarea bărbatului în muncă. E prematur să ne pronunţăm dacă e vinovată societatea”, a mai precizat directoarea adjunctă a ITM Gorj.

Starea sa este stabilă

Reprezentanţi ai secţiei de Ortopedie a Spitalului de Urgenţă Craiova ne-au declarat ieri că starea bărbatului este stabilă şi că ora la care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului a fost 02:17. Dacă bărbatul va fi operat sau nu, acest lucru a rămas să se decidă în cursul dimineţii de astăzi. Acesta are o fractură de femur şi conform declaraţiilor lui Virgil Ene, reprezentant al Olservim, există şi o fractură de bazin.

Cărbunele îşi cheamă ortacii

Mina Tehomir a mai îngropat un muncitor tot în acest an, pe data de 23 martie. Atunci, Gheorghe Năsui, un ortac în vârstă de 42 de ani, a decedat în urma unei electrocutări. Acesta avea o vechime pe post şi la locul de muncă de peste 18 ani. Vagonetarul locuia în satul Gornoviţa din Tismana, era căsătorit, soţia sa este imobilizată la pat, şi avea doi copii în întreţinere.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here