Lotul “Minprest”, în cercetarea Serviciul de Investigare a Fraudelor

119

deschidereDosarul penal, întocmit pe numele directorilor PDL, Daniel Burlan, manager al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Corneliu Gârjoabă, director de Resurse Umane la Complexul Energetic (CE) Turceni, Elena Vintilescu, directorul Minprest Rovinari şi Maria Bălan, administrator al TPSUD Mehedinţi, de către procurorii DNA Târgu-Jiu se află acum la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj.

Potrivit conducerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, specialiştii în investigarea fraudelor fac cercetări faţă de cei patru de la sfârşitul lunii iunie, dosarul fiind transmis de această instituţie la IPJ.

Specialiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor fac cercetări de trei săptămâni în dosarul instrumentat, la sfârşitul lunii iunie, de către procurorii DNA Târgu-Jiu, asta după ce dosarul a fost transmis Parchetului Local. Dosarul a fost înregistrat însă la instituţia municipală sub numărul 3758/P/2011, cei patru fiind cercetaţi pentru şantaj, gestiune frauduloasă, abuz în serviciu, abuz în serviciu contra intereselor persoanei, fals intelectual, uz de fals şi fals în înscrisuri şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Potrivit celor declarate luna acesta de către reclamantul Constantin Creţan, lider de sindicat, DNA-ul a transmis că împotriva celor patru s-a început urmărirea penală.

După DNA, alte declaraţii la Poliţie

documente 005Şi astfel, Burlan, Gîrjoabă, Vintilescu şi Bălan îşi fac timp acum de alte declaraţii în cazul disponibilizărilor ilegale de la Minprest, de data acesta pe la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu susţin însă că abia apoi soluţia ce se va adopta urmează “să fie comunicată părţilor interesate”. Cei patru şefi s-au ales cu o plângere penală ce a fost înregistrată la DNA de către Federaţia Naţională a Muncii, ca urmare a disponibilizărilor făcute de Minprest Serv în urma cărora “zeci de oameni au rămas fără locuri de muncă fiind daţi afară pe baza unor liste sau tabele fără fundament legal, pe care le-au întocmit persoane fără nicio autoritate în domeniu”. Reclamanţii le-au explicat anchetatorilor de cele 7 abuzuri care au şi dus la plângerea penală făcută la DNA în luna mai. Primul vorbeşte despre angajările făcute de Minsprest Serv Rovinari de Gârjoabă de la CE Turceni, a doua despre o “evaluare” făcută pe genunchi tot de directorul de Resurse Umane, urmat de un tabel similar. Pe lista abuzurilor se află angajarea a peste 120 de salariaţi în perioada de restructurarea Minsprest, din care echipa de fotbal a Minerul Motru şi fiica Elenei Vintilescu ajunsă salariată la Biroul Personal.

ANAMARIA STOICA

Pentru a vedea documentul daţi clic pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here