Locuri de muncă vacante în Gorj şi în ţările UE

208

someri facuta de mineOferta locală săptămânală de locuri de muncă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj cuprinde nu mai puţin de 109 posturi vacante, disponibile până astăzi inclusiv. De asemenea, şomerii gorjeni cu diverse calificări pot opta şi pentru job-uri în ţările Uniunii Europene, prin serviciul de ocupare Eures.

La ora actuală, rata şomajului este la nivelul judeţului nostru de 7,68%, numărul de şomeri fiind de peste 11.300, din care peste 5.500 primesc indemnizaţii de şomer. Cei care au o anumită calificare pot opta în aceste zile pentru unul din cele 109 posturi vacante puse la dispoziţia şomerilor de către angajatorii gorjeni, prin intermediul AJOFM. Oferta judeţeană cuprinde 23 de locuri de muncă vacante de croitori, 11 de sudori, 6 de strungari, iar alte posturi disponibile până mâine sunt de şoferi, patiseri, frezori, lăcătuş, fierar, zidar, lucrător comercial, barman, lucrător gestionar, vânzări, agenţi de securitate. De asemenea, o şansă la angajare o au şi şomerii gorjeni cu studii superioare, oferta săptămânală a AJOFM cuprinzând şi posturi vacante de inspector resurse umane, tehnician mecanic, director magazin, tehnician agronom-exploatare şi inginer construcţii civile, industriale şi agricole.

Sute de locuri vacante în străinătate

Şomerii de la nivelul judeţului nostru pot opta şi pentru un loc de muncă pus la dispoziţie prin serviciul Eures în ţările Uniunii Europene. Astfel, o societate din sud-vestul Norvegiei caută 50 de montatori de conducte care îşi vor desfăşura activitatea pe un şantier naval. Salariul este cuprins între 20-25 euro/lună. Potenţialii doritori trebuie să cunoască limba engleză, să lucreze prin rotaţie câte 4 săptămâni, iar apoi 2 săptămâni au pauză, să aibă calificare şi experienţă în domeniu, cunoştinţe în citirea desenelor. Ei vor avea parte de cazare şi masă gratuit. Aceeaşi firmă caută şi 50 de tinichigii care să lucreze în aceleaşi condiţii.O firmă din Belgia caută prin şomerii din ţara noastră doi ingineri constructori – manageri de proiect care să aibă cunoştinţe în domeniu, să fie dispuşi la călătorii, să lucreze bine pe calculator şi să aibă cunoştinţe medii de limba engleză. Angajatorul nu a dorit să dea detalii despre salariul oferit, oferind un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Un alt angajator din Belgia caută un licenţiat în comerţ care să cunoască limbile franceză, engleză, olandeză, germană, să aibă experienţă în mediul comercial. Firma angajatoare oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată şi decontarea cheltuielilor de transport. Tot pentru Belgia, o firmă din regiunea Wallonne doi lucrători în marmură calificaţi care să cunoască bine una dintre limbile franceză, italiană, spaniolă sau engleză. Salariul este nespecificat, iar angajatorul pune la dispoziţie maşină pentru deplasări şi contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here