Locuri de muncă puţine pentru cei peste 11 mii de şomeri gorjeni

183

ajofmPotrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului în judeţul Gorj este în prezent de 7,75%, numărul de şomeri depăşind 11.000. În ciuda acestui fapt, oferta săptămânală judeţeană pusă la dispoziţie de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj este una slăbuţă şi nu cuprinde decât 76 de posturi vacante.

La ora actuală, în judeţul Gorj sunt înregistraţi un număr de 11.412 şomeri, din care 5.033 sunt femei şi 5.237 sunt şomeri indemnizaţi. De asemenea, numărul şomerilor neindemnizaţi este de 6.175, 4.442 este numărul şomerilor gorjeni care provin din sectorul privat, iar rata şomajului este acum de 7,75%. Deşi numărul gorjenilor care nu au un loc de muncă a depăşit 11.000, oferta săptămânală de job-uri pusă la dispoziţie de AJOFM nu este tocmai bogată. Astfel, până joi, 16 februarie, gorjenii cu diverse specializări îşi pot încerca norocul pentru unul din cele 76 de posturi vacante de la nivelul judeţului nostru. În oferta săptămânală sunt cuprinse posturi de brutari, barmani, agent de securitate, confecţioner articole din textile, dulgher, îngrijitor animale, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, manichiuristă, paznic, strungar, recepţionist, spălător vehicule, sudor, frezor, fierar, zidar pietrar, vânzător, şofer autocamion. De asemenea, un lucru îmbucurător este faptul că în această săptămână, AJOFM Gorj pune la bătaie şi patru posturi vacante pentru absolvenţi. Acestea sunt unul de recepţionist, un altul de cosmetician şi două de manichiurist.

20 de job-uri în Franţa

În acelaşi timp, până mâine, este valabilă pe piaţă o ofertă de locuri de muncă în Franţa. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, prin serviciul de ocupare Eures, a fost primită o ofertă de 20 de locuri de muncă în domeniul IT din Franţa. „Sunt oferite 10 posturi pentru dezvoltator WEB PHP şi 10 posturi dezvoltatori Java. Oferta se adresează solicitanţilor care au cunoştinţe bune de limba franceză şi experienţă profesională de 4 – 5 ani. Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, şi un salariu de 25.000 – 35.000 euro brut/an. Timpul de lucru este de 39 ore/săptămână. Data limită de depunere a CV-urilor este mâine, 15 februarie”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj. Doritorii care vor să opteze pentru unul dintre aceste posturi pot obţine informaţii suplimentare la Compartimentul Eures din cadrul AJOFM Gorj, din strada Lt. Col. D. Petrescu nr. 1 sau la numărul de telefon 0253/211.568.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here