Locuri de muncă pentru gorjeni în ţările UE

150

ajofm gorjAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin intermediul serviciului de ocupare EURES oferă un număr de 224 locuri de muncă vacante în ţările Uniunii Europene.

Astfel, la vecinii noştri, în Bulgaria, sunt disponibile 30 de posturi de recepţioneri pentru hoteluri care să poată oferi informaţii despre serviciile de cazare clienţilor. De asemenea, alte 30 de locuri vacante sunt în Danemarca, disponibile pentru gorjeni care vor să lucreze ca şi lucrători stagiari pentru îngrijirea animalelor.

Cele mai multe posturi vacante prin EURES sunt pentru cetăţenii judeţului nostru în Cipru. “Acolo sunt 144 de joburi libere pentru medici generalişti, farmacişti, asistente şi surori medicale, îngrijitori de vârstnici, ingineri mecanici pompe beton, sudori, strungari, instalatori sanitari, electricieni, electromecanici de lift, frigotehnişti, tehnicieni de aer condiţionat, desenatori tehnici, mecanici motostivuitori, muncitori în structuri metalice, operatori chimişti la fabricarea produselor de polietilenă, operatori maşină de produse farmaceutice, brutari”, a declarat Romeo Chiriac, şeful Biroului de Formare Profesională din cadrul AJOFM Gorj.

El a mai precizat că 13 posturi de asistenţi sociali şi farmacişti sunt disponibile în Marea Britanie, alte şase de muncitori în bucătărie în Italia, iar un post de medic chirurg este liber în Suedia. Gorjenii interesaţi şi aflaţi în căutarea unui loc de muncă se pot prezenta cu CV-ul pentru a obţine relaţii suplimentare la sediul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1, la compartimentul EURES sau la numărul de telefon 0253/211568.

Izabella Molnar

La nivelul judeţului Gorj rata şomajului era la sfârşitul lunii aprilie la pragul de 11,3%, numărul şomerilor fiind de 16.927. Însă, situaţia la nivel naţional, arată că numărul de şomeri a crescut în aprilie cu 4.120 de persoane, până la 517.741, rata şomajului fiind de 5,7%.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here