Locul trei, în pericol! Craiova, învinsă la Cluj

319

Universitatea Craiova nu se regăseşte în Liga 1. Trupa lui Devis Mangia a suferit o nouă înfrângere, de data aceasta pe terenul CFR-ului, după ce oltenii au irosit un penalty în minutele de prelungire ale partidei din Gruia. Deşi ardelenii au avut mai mult iniţiativa pe parcursul jocului, elevii lui Dan Petrescu se pot considera norocoşi cu victoria obţinută. Singurul gol al confruntării a fost înscris de Camora, în minutul 76, după ce şutul expediat de fundaş l-a lovit pe Popov şi l-a păcălit pe Popescu. Oaspeţii au ratat şansa egalării, deoarece Arlauskis a parat un penalty obţinut şi executat de Gustavo, dar acelaşi Camora a intrat mai devreme în careu, înainte ca brazilianul să atingă mingea, şi a reuşit să ajungă la balonul respins de propriul portar înainte să o facă jucătorul Craiovei. Egalul dintre FC Viitorul şi Astra Giurgiu a ajutat-o pe “Ştiinţa” să-şi menţină poziţia a treia, deşi distanţa este acum de numai două puncte. Craiova mai are de jucat cu FCSB, acasă şi CSM Iaşi, în deplasare.

Mangia: Am avut un joc bun
În ciuda faptului că au plecat cu “tolba goală” de la Cluj, antrenorul Devis Mangia s-a arătat mulţumit de randamentul băieţilor săi. Italianul nu l-a scos pe Gustavo ţap ispăşitor pentru ratarea penaltiului şi a declarat că priveşte acum spre partida cu Botoşani din Cupă. “Este important pentru mine că echipa a dat totul pe teren. Am dat tot ce e mai bun, nu suntem norocoşi cu penaltiurile în acest sezon. Nu cert jucătorii după ce ratează penaltiurile. Eu cert jucătorii doar când greşesc din punct de vedere tactic. Asta este o greşeală tehnică, i se putea întâmpla oricui. E normal să fiu puţin nervos după ultimul fluier, consider că nu meritam un altfel de rezultat. Era important pentru noi din punct de vedere psihic, avem un meci foarte important miercuri. Consider că am avut un joc bun, poate cu excepţia a câtorva faze. În rest, am menţinut o posesie bună, am jucat bine. Nu mă gândesc încă la meciul cu FCSB, mă gândesc momentan la meciul cu Botoşani. Tot ce pot să spun este că, la fel ca şi astăzi, o să dăm totul pentru a câştiga. Şi nu vreau să mai aud discutându-se despre acest lucru pentru că aici e vorba de respect“, a spus Mangia.

Trebuia să bată Zlatinski
După lovitura de la 11 metri irosită de Gustavo, Hristo Zlatinski a declarat că el trebuia să bată penaltiul din prelungiri. Cu toate acestea, bulgarul a recunoscut că i-a pasat responsabilitatea colegului său. Zlatinski a ratat şi el un penalti în acest play-off, în deplasarea de la Viitorul Constanţa. “Eu am luat vina asupra mea, pentru că eu trebuia să bat penaltiul. I-am pasat responsabilitatea lui Gustavo și deci este vina mea, am greșit. Gustavo a mai marcat de la unsprezece metri. Dar, regula este că după Mitriță eu sunt primul care execută. A fost responsabilitatea mea și am greșit. Nu ne interesează cine se bate la campionat, noi ne luptăm pentru locul trei. O echipă mare trebuie să joace și cu presiune. E vina noastră, a tuturor. Ne gândim la meciul cu Botoșani, după care ne vom gândi la meciul cu FCSB. Noi vrem să câștigăm toate meciurile“, a spus Zlatinski. “Am pierdut, dar trebuie să ținem capul sus, pentru că am jucat bine. Când am executat penaltiul Camora era aproape de mine și nu știu de ce arbitrul nu a dictat repetarea loviturii. Cred că portarul m-a studiat, poate că a știut unde șutez și a fost acolo, a apărat. Se întâmplă. Noi vom încerca să câștigăm și cu FCSB. Acum mergem la Botoșani și trebuie să ne calificăm în finala Cupei“, a precizat Gustavo.
Pe de altă parte, eroul meciului de sâmbătă, Mario Camora, a declarat că Universitatea este o echipă bună, care va trebui să dea totul în ultimele etape pentru a-şi păstra locul 3. “Este o victorie importantă. Obiectivul era să câștigăm și să urcăm pe primul loc. Rămânem pe primul loc cel puțin două zile, vom vedea apoi ce se întâmplă. Craiova o să dea sută la sută cu FCSB. O să joace cu cea mai bună echipă așa cum a făcut și cu noi, pentru că dacă se uită în spate o vede pe Astra”, a spus fundaşul.

CFR Cluj – U Craiova: 1-0 (0-0)
CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic, Hoban (`62, Ioniță), Culio – Deac, Țucudean (`62, Omrani), Mailat (`73, Costache). Antrenor: Dan Petrescu.
“U“ Craiova: L. Popescu – Screciu (`46, Popov), Kelic, Ferreira – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Băluță, Santos (`68, Gustavo), Mitriță (`79, Glavina). Antrenor: Devis Mangia.
`Cartonaș roșu: Boli `83.
Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Mihail Grigoriu, Vladimir Urzică; Iulian Călin.
Observatori: Cristian Nica, Eduard Alexandru.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here