Locul de joacă din 9 Mai, bătaia de joc a autorităţilor municipale

232

De câteva săptămâni, unul dintre locurile de joacă amenajate în zona 9 Mai a municipiului Târgu-Jiu a fost vandalizat. În ciuda faptului că părinţii micuţilor care se joacă zilnic aici au făcut solicitări telefonice Primăriei Târgu-Jiu pentru repararea leagănului rupt şi a altor componente din plastic, ajunse să fie legate cu sârmă pentru a împiedica accidentarea micuţilor, autorităţile municipale se fac că nu aud. Mai mult, pasează problema asociaţiei de proprietari care la rândul său se scuză şi dă vina pe autorităţi. Deja mai mulţi copii s-au accidentat în zonă, părinţii fiind extrem de nemulţumiţi că o astfel de doleanţă minoră nu poate fi rezolvată, nici măcar după sesizări telefonice la Primăria Târgu-Jiu.

Picture 008Telefonul cetăţeanului de la Primăria Târgu-Jiu a fost înroşit, în ultimele zile, de solicitările locatarilor de pe strada Dacia, nemulţumiţi că locul de joacă de lângă blocurile lor a devenit o capcană pentru micuţi. Copiii nu se mai pot da în leagăn doarece acesta a fost rupt, în ciuda faptului că unul dintre locatari l-a tot sudat în mod repetat, în timp ce mobilierul de plastic a fost prost montat, componente de-ale acestuia deschizându-se la cea mai mică atingere, micuţii putând cădea în gol de la peste un metru şi jumătate înălţime. Deja căţiva copii s-au lovit de bucăţile metalice rămase din leagănul rupt, dar problema nu interesează pe nimeni. Cel puţin nu asociaţia de proprietari din zonă şi nici autorităţile municipale care au indicat reclamanţilor să se adreseze nu lor, ci asociaţiei pentru remedierea problemei.
Picture 004“Am sunat pe telefonul cetăţeanului la Primăria Târgu-Jiu, am spus cum mă numesc şi problema legată de parcul pentru copii. Persoana care mi-a răspuns mi-a comunicat că nu sunt singura care a sesizat problema din părculeţ, dar a completat spunând că nu este treaba primăriei să o rezolve. Mi s-a indicat să mă adresez asociaţiei de proprietari pentru ca copilul meu să aibă unde se juca. Mi se pare jenant că în loc să fi ajutat primeşti astfel de sfaturi menite doar să paseze problema altora”, spune revoltată o mămică.

Picture 011Voturile se pierd în joacă
“Ne cer voturi şi ne bat apoi la uşi cu tupeu în timp ce noi ne plătim taxele şi impozitele şi nu beneficiem nici de repararea unui loc de joacă”, spune, la fel de revoltat, un alt părinte. Lovindu-se de nepăsarea celor solicitaţi să intervină să repare locul de agrement pentru copii, locatarii blocurilor din zona Dacia sunt acum pregătiţi să adune semnături de la vecinii nemulţumiţi de starea locului de joacă, pentru ca astfel autorităţile municipale, semnalate în scris, să le rezolve, în final, doleanţa.
Anamaria Stoica

Picture 013

1 COMENTARIU

  1. E o mare nesimtire din parte autoritatiilor publice, a celor din primaria targu jiu si mai ales a lui florin carciumaru. Orasul e jalnic, strazile din oras sunt praf pline de gropi, si de canaluri. Ce s-a facut efectiv in oras, doar centrul pentru bosi, in rest nimic. Si in parcul central unele balansoare si leagane sunt donatii. Rusine domnule primar. Multumim pt centrul orasului care se macina in fiecare an, pentru aleile asfaltate din parcul central ce leaga operele lui bancusi, pt strazile ca in palma din oras pline de gropi si denivelari si pt sutele de locuri de munca in oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here