Locuitorii din Turburea, alături de echipa PSD

1484

Echipa PSD a fost prezentă în mijlocul locuitorilor din Turburea. Oamenii sunt extrem de bucuroși că pot discuta despre problemele pe care le au cu factorii de decizie, dar și despre viitorul lor și al copiilor lor. Programul de guvernare al Partidului Social Democrat coincide cu nevoile cetățenilor, iar acest lucru reprezintă o speranță pentru oameni. Majoritatea dintre cei cu care care a discutat echipa PSD se plânge de faptul că România nu mai oferă perspective de viitor pentru tineri, dar nici speranțe pentru bătrâni. Locuitorilor din Turburea le este teamă că din cauza situației în care a ajuns țara în ultimul an de guvernare PNL, copiii și nepoții le vor pleca peste hotare. Cu toții au însă încredere că Partidul Social Democrat va reuși să repare răul făcut de PNL în doar un an de guvernare. Programul propus de echipa PSD prevede măsuri concrete de redresare e economiei și de creștere a nivelului de trai în România.
Măsurile propuse de PSD în Programul de Guvernare se referă la:
• Siguranța locurilor de muncă prin investiții publice în economie și prin sprijinirea firmelor care PRODUC ÎN ROMÂNIA. Toate programele de sprijin pentru companii sunt condiționate de menținerea sau crearea de locuri de muncă.
• Scăderea impozitelor pe salariile mai mici de 6.000 de lei, până la impozit ZERO pe salariu minim. Se face în prima zi de guvernare, prin creșterea sumelor deduse de la impozit. Impact de doar 0,2% din PIB, fără presiune pe mediul de afaceri.
• Sprijinirea salariaților cu copii: impozite mai mici pe salarii, vouchere pentru a lăsa copiii la creșă ca să nu renunțe la job, vouchere pentru copiii școlari care nu au absențe, stimuli de reinserție în muncă și sprijin pentru achiziția în rate a unei locuințe.
• Creșterea salariului minim pentru păstrarea salariaților în România, după modelul salariului minim european, până la 50% din salariul mediu brut pe economie.
• Creșterea graduală a pensiilor calculate pe contributivitate, odată cu creșterea veniturilor la bugetul de stat, din absorbția fondurilor europene, din creșterea investițiilor, din îmbunătățirea colectării taxelor și din stoparea risipei banului public, astfel încât creșterea economică să se regăsească și în buzunarele celor care au muncit cinstit o viață.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here