Locuinţele „de criză”mai ieftine dar şi de slabă calitate

199
normal_amenajare_interior_locuinta_01Apartamentele aflate în prezent în stadiul de proiectare vor fi „locuinţe de criză”, cu preţuri mici, suprafeţe din ce în ce mai reduse şi construite cu materiale şi tehnologii de slabă calitate, apreciază principalul acţionar al dezvoltatorului Impact Developer & Contractor (IMP), Dan Ioan Popp.
„Stocul actual de locuinţe făcute cu cele mai bune tehnologii şi materiale ce caracterizau vârful pieţei acum un an este în scădere.

Totodată, mutarea accentului pe preţuri mici, neverosimil de mici, determină ca materialele şi tehnologiile utilizate la noile construcţii să fie slabe calitativ, precum şi suprafeţele să devină din ce în ce mai mici. Viitoarele locuinţe, care se află acum în proiectare, sunt adevăratele locuinţe de criză”, a declarat, într-un comunicat, Dan Ioan Popp, totodată preşedintele şi directorul general al companiei.

Popp le recomandă celor care respectă condiţiile pentru programul guvernamental de garantare a creditelor imobiliare „Prima Casă” să se înscrie în perioada imediat următoare, pentru că în 6-18 luni este posibil ca accesul la proiect să fie mai dificil. „Cine poate, ar trebui să profite de condiţiile actuale impuse de bănci, condiţii ce pot deveni mai restrictive în viitor”, susţine Popp. Impact participă la un târg imobiliar cu mai multe oferte pe care le consideră adaptate actualului context economic. Una dintre facilităţi este achiziţionarea unui apartament de două camere cu un avans de 2.750 euro şi rezervarea unităţii timp de 90 de zile, până la finalizarea dosarului bancar. În cazul unui refuz din partea băncii sau dacă ansamblul imobiliar nu se potriveşte aşteptărilor, clientul primeşte integral toţi banii înapoi, potrivit companiei.
Totodată, dezvoltatorul propune şi „discountul de grup” pentru proiectul Greenfield, din nordul Bucureştiului, prin care mai mulţi prieteni care se hotărăsc să cumpere în acelaşi bloc obţin reduceri de preţ şi posibilitatea amenajării propriei scări de bloc.
Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here