Locomotiva acceleratului 1824, pusă pe butuci de un cal din Jupâneşti

742

Trenul accelerat 1824, pe ruta Deva-Bucureşti Nord a suferit, ieri, întârzieri de peste două ore la sosirea la destinaţie. Asta deoarece, duminică la ora 11.25, între Târgu-Cărbuneşti şi Jupâneşti acesta a fost implicat într-un accident feroviar. Trenul a lovit, la una dintre trecerile de cale ferată dintre cele două localităţi, un cal, aparţinând unui cetăţean de etnie rromă, se pare, din Jupâneşti. Calul nu a supravieţuit impactului cu locomotiva trenului accelerat, dar nici aceasta nu a mai putut fi pornită din loc.

Locomotiva s-a defectat la lovirea cabalinei, robineţii de aer ai acesteia fiind avariaţi. Pentru ca trenul să fie repus în mişcare a fost necesar ca locomotiva acceleratului să fie înlocuită cu alta adusă de la Târgu-Jiu. Poliţiştii au deschis o anchetă, venind şi fotografiind accidentul, proprietarul calului urmând să fie tras la răspundere pentru că a lăsat animalul nesupravegheat. La orele 13.00, duminică, trenul se afla încă în staţia CFR Târgu-Cărbuneşti, loc în care a fost tras acesta, pentru a fi tractată locomotiva defectă, plină de sângele animalului mort. Calul a fost tras de locomotivă, în momentul impactului, 20 de metri după tren, fiind făcut bucăţi. Pasagerii trenului nu au simţit prea tare impactul, ei speriindu-se doar în momentul în care au simţit că trenul se opreşte. Călătorii şi-au arăt nemulţumirea doar pentru că trenul înregistrează întârzieri care le afectează şi lor sosirea la destinaţia finală, ei pierzându-şi legăturile cu alte trenuri.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. A grăbiți si va lamentați prea tare! Gândiți-va la experiența pionierilor contemporani si concetățeni ai luiEdison! Dacă opreau trenul siouxi-și-i, oamenii lui Șapte Cai sau vreun mohican supărat? Va mai enervați? Așa bine ca nu era țiganul pe aproape sa protesteze ca nu pleacă trenu pana nu-i plătește paguba chefereu! Sau bine ca nu avem trenuri de mare viteza, aveți habar ce sperietura trageți daca calul suicidar sarea in fata tegefeului la 300 la ora? Vedeți? La 34km/h nici n-ați simțit, siguranța vere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here