Locatarii le-o coc autorităților: Bombă cu ceas în centrul municipiului Motru, sub oblăduirea APM, Gărzii de Mediu și ISU Gorj

512

Un grup de locuitori din zona centrală a municipiului Motru au solicitat ajutor, în scris, Gorjeanul, îngrijorați că autoritățile ignoră, în ciuda a nenumărate sesizări, o problemă gravă creată de o brutărie din localitate. Oamenii vorbesc de brutăria societății Gabriela SRL, care ar fi o bombă cu ceas, construită la mică distanță de o școală, de patru blocuri și de sediul Ocolului Silvic Motru. Reclamanții se tem de un potențial incendiu, deasupra brutăriei existând chiar spații de locuit, de poluarea fonică și a aerului, și cer astfel închiderea societății de către organele abilitate.

Locuitorii blocurilor D1, C1, C4, A2, din municipiul Motru au transmis în scris o solicitare cotidianului Gorjeanul, solicitând ajutorul publicației într-o problemă pe care o consideră de viață și de moarte.

În cuprinsul documentului semnat de o parte dintre nemulțumiți se transmite că, deja pentru a doua oară, cetățenii din Motru cer ajutor public pentru situația creată de brutăria deținută de Gabriela Parpală, unitatea fiind, în opinia  lor, “o bombă cu ceas”.

“Ne temem de un posibil incendiu devastator, brutăria poluându-ne și aerul, noi, neputând sta cu ferestrele deschise ori să ne uscăm pe balcoane rufele. Pe lângă poluarea aerului, brutăria și patiseria ne poluează și fonic, zgomotele produse zi și noapte sub ferestrele noastre fiind insuportabile”, se arată în cuprinsul sesizării.

Oamenii menționează și faptul că au făcut numeroase sesizări și plângeri la ISU, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, dar inspectorii și comisarii care au venit, au plecat așa cum au sosit, fără a lua vreun fel de măsuri, care să amelioreze situația reclamată.

Autoritățile locale au fost, de asemenea, sesizate, dar măsurile nu se fac simțite.

“Colectiv” de Motru
“Singura soluție nu mai este decât închiderea acestui focar inerent de incediu care se află în centrul orașului, în mijlocul blocurilor și al instituțiilor amintite cunoscându-se faptul că deasupra brutăriei patroana a avut curajul să construiască și niște spații de locuit.

Am apelat la dumneavoastră pentru a doua oară din disperare pentru noi, pentru copiii noștri,  dar și pentru elevii care învață la Școala Gimnazială nr.1 din Motru”, se completează documentul, oamenii solicitând sprijin publicației în atenționarea organelor statului față de situația respectivă. “Autoritățile poate așteaptă să se întâmple la Motru ca la Colectiv ca să ia vreo măsură, motiv pentru care ne-am hotărât să colectăm bani pentru a închiria un microbuz ca să ne ducă la Ministerul Mediului și la ISU București, ca să fim siguri că problema noastră gravă își va găsi undeva rezolvare”, mai spun reclamanții.
A.STOICA

 

 

3 COMENTARII

  1. Aici eu cred ca e vorba de altceva,dacă autoritățile Spune-ți voi ca au venit la fata locului și nu au luat măsuri însemna ca aceasta firma are toate aprobările ca suntem in 2017 ,acum nu mai poți da 5 lei la un paznic sa intri in curtea unui spital cu mașina ca îl arestează ptr abuz in serviciu sau mai știu eu ce . Sunteți niște tampiti dacă credeți ca cineva de la mediu ,isu sau alta autoritatea ar proteja pe cnv cu asemenea nereguli. Hai sa fim serioși și sa aflam care este adevăratul motiv din spatele acestei publicații. Poate domnul Morega are ceva de spus sau poate Dna Parpala!!!!!Nu cumva e o reglare de conturi între aceasta familie parpala și dl morega??? Eu cred ca e de competenta poliției . Aceasta metoda de tip mafiot,de denigrare se practica la nivel înalt atunci când doi oameni importanți nu se mai înțeleg.(Spune-ți adevarul domnilor).Vom urmării cu interes acest scandal !!! Zilele următoare o sa vedeți ca alte publicații vor publica știri cu dl morega,ca a făcut ca a dres…astea sunt atacuri de stil mafiot modern…ca dacă nu existau ziarele acum asistam la un război cu topoare furci etc.între parpala și morega. Chiar așa handicapați ne credeți?!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here