Localnicii din Roșiuța, Ploștina, Însurăței, Leurda, Horești vor avea apă potabilă curentă!

1857

Aceste localități componente ale municipiului Motru se confruntă cu lipsa apei potabile, cu toate că în aceste zone există o rețea nouă, dar localnicii nu au avut acces să se branșeze la ea. Totul, deoarece, rețeaua este în garanție, iar pentru a interveni pe aceasta este necesar acordul executantului cu care s-au purtat mai multe discuții și s-a realizat și un schimb de adrese, în urma cărora, cu greu, s-a acceptat realizarea unei remodelări a întregului sistem de alimentare cu apă.

Acest lucru va indica clar modalitatea și posibilitatea de branșare a gospodăriilor la rețeaua nouă de alimentare cu apă potabilă. Nu este un secret nemulțumirea cetățenilor din satul Roșiuța care beneficiază de apă curentă, dar nepotabilă de la Cariera Roșiuța, apă care a fost însă oprită cu săptămânile din cauze obiective ori subiective.
În acest sens, nemulțumirea le-a fost beneficiarilor și mai mare, deoarece știau că le trece conducta de apă pe lângă gospodării, fiind montate cișmele stradale din loc în loc, dar aceștia neputându-se branșa la rețea. Oamenii au ridicat problema lipsei apei la sate în CL, aleșii găsind scuze.
Dar acum această problemă este aproape rezolvată, mai exact între firma constructoare și Primăria Motru s-a încheiat un contract ce privește remodelarea acestei rețele, după care să obțină avizul de la executant pentru branșarea gospodăriilor.
,,Este un pas foarte important semnarea acestui contract între executant, proiectant și UAT Motru, având în vedere că de aproximativ doi ani de zile, am întreprins mai multe diligențe cu privire la acest aspect, urmând să primim și avizul executantului, cu privire la modificarea rețelei, la montarea de echipamente suplimentare, lucru ce va permite branșarea gospodăriilor la rețeaua cea nouă.
Din această lună, toți doritorii de branșare la rețeaua de apă potabilă vor putea depune solicitări în acest sens la Primăria Motru ori la operatorul zonal pentru a se lua în calcul modalitatea de branșare individuală a fiecărei gospodării”, a declarat vicele municipiului Motru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here