Localnicii din Lihulești, terorizați de un consătean-hoț de lemne! Infractorul, filmat cu căruța plină, polițiștii dau din umeri

668

Un cetățean din comuna Berlești, sat Lihulești, este acuzat de mai mulți consăteni că, în nopțile de weekend și sărbători legale, când la postul de poliție din comună nu este niciun om al legii, împreună cu cei doi copii ai săi, minori, fură din pădurea oamenilor cantități mari de lemne. Deși, hoțul a fost surprins de câteva ori, cu căruța plină, în timpul nopții, de camerele de supraveghere ale unei locuințe, și l-a adresa făptașului s-au făcut mai multe reclamații, acesta își vede liniștit de treabă și chiar îi amenință pe localnici. Pe două persoane din sat, Motorga Dumitru le-ar fi amenințat că le pune foc la casă.

-Hoțul și-a luat cal și căruță, după ce a furat cu un car împrumutat
-Urmele, ascunse prin incendiere!
-Polițiștii sesizați nu pot acționa până nu prind hoțul în fapt
-În timp ce proprietățile le sunt rase, proprietarii de păduri cumpără lemne că nu se marchează la timp

Dumitru Motorga locuiește în Lihulești pe strada principală, alături de soție și de trei copii minori. Unul, în vârstă de 17 ani, este elev la profesională la Bustuchin, și se află în evidențele DGASPC Gorj urmare a problemelor sale de sănătate, cel mic este în clasa a III-a, iar fiica în clasa a V-a. În timpul săptămânii, Motorga lucrează mecanic la Târgu-Cărbunești, iar în weekend, noaptea, acesta este acuzat că se transformă în hoț cu normă întreagă în pădurile comunei.

Minori, exploatați de părinte
Grav este că, acesta este acuzat că își exploatează proprii copii, comițând faptele alături de cei doi băieți minori, puși să taie lemne în pădurile localnicilor, acesta neavând declarată nicio suprafață de pădure pe raza localității. Felul cum Motorga își educă fiul mai mare se vede de altfel într-o fotografie, postată de respectivul pe o rețea de socializare, la un grătar, nu numai tatăl fiind cu sticla de băutură în mână, ci și fiul bolnav. Situația minorilor este de competența DGASPC.

De unde se alimentează hoțul
Cu ajutorul celor doi copii, săptămânal, în căruța lui Motorga se depozitează mari cantități de lemn, sustrase pare-se fie din punctul “Hălari”, fie din punctul “Ivăniș” a pădurii cătunului Lihulești. Deplasările dus-întors în nopțile în care poliția nu funcționează în Berlești au fost surprinse de camerele de supraveghere ale unei locuințe din Lihulești, pe imaginile video văzându-se clar plecarea lui Motorga cu căruța goală spre pădure, și cu cei doi copii minori, și întoarcerea grăbită în puterea nopții, cu atelajul plin. Proprietarul camerelor a făcut deja o plângere în acest sens la IPJ Gorj, subliniind că dacă i se va întâmpla ceva locuinței ori familiei sale, Motorga se face răspunzător de aceste fapte.

Persoana susține că Motorga a amenințat-o, luând-o la întrebări vizavi de camerele de supraveghere și spunându-i că va pune foc la casă, persoana fiind revoltată că deține pădure în unul din punctele preferate de hoțul profesionist.

De o lună, furturi pe bandă
Faptele se petrec la Berlești de la începutul lunii septembrie, spun localnicii supărați că ei cumpără lemne, de când Motorga și-ar fi achiziționat căruța și calul. De altfel, și anul trecut, făptașul s-ar fi dedat la fapte similare, cu completare că atunci Motorga se folosea de un car cu un bou, aparținând unui cetățean din satul Boierești. Localnicii din Lihulești susțin că sunt terorizați de Motorga, de care spun că este o persoană agresivă, și se tem pentru viața lor, mai ales că de la vârful IPJ li s-a comunicat că polițiștii din Berlești nu lucrează la post în weekend, deoarece trebuie să acopere cinci comune, la final de săptămână petrecându-se numeroase incidente. În atare condiții, localnicii sesizează public întâmplarea, solicitând conducerii IPJ Gorj să găsească soluții pentru stoparea hoțiilor, tragerea la răspundere penală a făptașului și protejarea vieții lor și a patrimoniului privat.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here