Lobby post-comunist

377

adrian-severinVestea că Adrian Severin s-a lăsat atras într-un trafic de influenţă pentru bani ne-a prilejuit un recurs la memorie. În 1985, datorită unor întâmplări sindicale şi a unei prietenii strict culturale cu activistul de partid al PCR, Cornel Boban, dar şi după o selecţie riguroasă a politrucilor de atunci, am ajuns pentru două săptămâni la o şcoală din cadrul Facultăţii Ştefan Gheorghiu.

Printre lectorii de atunci ai şcolii se numărau: Adrian Severin, Mircea Ciumara, Victor Pasti, Vasile Secăreş, adică unii dintre artizanii noii politici post-decembriste.

În 1991 l-am reîntâlnit pe Adrian Severin la Craiova şi nu am avut pretenţia să ne recunoaştem, mai ales că în echipa de atunci şi de acolo era şi Radu Berceanu. Faptul că tentaculele corupţiei nu s-au îndepărtat de cei care le atrag, mi-a confirmat credinţa că lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba. Eu nu-l cred pe Adrian Severin atât de sărac, încât să întindă mâna după ultima lescaie. Dacă ştia că îi place sportul corupţiei ar fi trebuit să rămână în ţară şi nu să se piardă la umbra social-democraţiei pe culoarele Parlamentului European, pentru că gestul lui şi cârdăşia altor europarlamentari români nu fac decât să mă umple de mâhnire şi să cred că regina Blejnar nu-i decât o prăpădită de gânganie autohtonă pentru care poporul numai are insecticid.

Am o propunere pentru cel care face trafic de influenţă, pentru cel care fură şi este prins că fură: ar trebui ca în Codul Penal să existe o pedeapsă de minim 20 de ani de închisoare. Chinezii îi împuşcă pe hoţi, dar noi suntem europeni şi nu mai putem face aşa ceva. Drept urmare, am putea doar să-i închidem. Desigur, pierderea nu ar fi foarte mare, pentru că ar fi vorba de importanţa noastră şi de victoria ei în dauna interesului lor. Mai este ceva: ce fel de om a fost Mircea Geoană dacă a adunat atâţia trădători şi atâţia corupţi în jurul lui? Sau poate partidul era atât de sărac, încât nu avea de unde să aleagă!

Notă! Suferinţa poporului nu se vindecă până când nu se isprăveşte otrava din suflete.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here