Livrările de cărbune la carierele CE Oltenia, paralizate de penele de curent ale CEZ! Transportul în cariere, deficitar

381

În mai multe cariere miniere ale CE Oltenia s-a prestat deficitar, duminică noaptea și luni dimineața, urmare a întreruperilor repetate de curent, rețeaua de înaltă tensiune fiind afectată de zăpada căzută masiv în tot Gorjul. Mai multe fire de curent au fost rupte, fapt care a afectat activitatea productivă a unităților CE Oltenia. Transportul în cariere a fost, de asemenea, paralizat la schimbul unu, deoarece nu erau curățate drumurile în interiorul unităților, firmele aflate sub contract cu CEO nelucrând în weekend.

Angajații din schimburile trei și unu, de luni dimineața, au dat piept cu problemele din cariere, urmare a nămeților din incinta unităților. Stratul de zăpadă atingea, ieri dimineață, 40 de cm, în timp ce utilajele abia la primele ore au început să curețe drumurile interne. Minerii și restul lucrătorilor din producție au dat și ei câte o mână de ajutor, deoarece nu se putea intra în anumite zone cu utilajele de mare tonaj. Situația s-a reglat parțial după ora 11.00, când o parte a echipelor au ajuns cu întârziere la punctele de lucru. Acolo însă alte probleme, angajații s-au lovit tot de zăpadă, fiind nevoie de alte utilaje care să netezească rutele excavatorului, dar s-a acționat, în special, pe căile de acces, pe lângă benzi până la excavatoare.

Apă caldă la vestiare ioc!
Mașinile nepregătite de iarnă au rămas în nămeți. Din fericire, la ieșirea din schimb, minerii au avut apă caldă la vestiare, în timp ce salariații de la schimburile unu și doi, de duminică, au plecat nespălați de la muncă, deoarece nu era apă caldă. Angajații, care au prestat, duminică, au avut probleme și cu transportul spre localitățile de domiciliu, asta urmare a lipsei de reacție a autorităților pentru curățarea drumurilor. Unii mineri au mers pe jos pentru a ajunge acasă chiar și câte 10 km. La fel s-a întâmplat și cu angajații care au ajuns, luni, la primul schimb. Transportul minerilor a fost deficitar pe mai multe trasee, dar urmare a drumurilor înzăpezite.

CEO se plânge de producția redusă! Carierele, afectate 20 de ore
“În condițiile codului portocaliu de ninsori abundente de la nivelul județului Gorj, rețeaua electrică de transport a operatorului Distribuție Oltenia a suferit unele defecțiuni în noaptea de 15/16 decembrie 2018, care au condus la oprirea activității în carierele aferente CE Oltenia. Personalul și utilajele CE Oltenia s-au implicat atât în ajutarea echipelor Distribuție Oltenia care a reluat furnizarea energiei în seara zilei de 16 decembrie 2018, cât și în sprijinirea autorităților locale pentru deszăpezirea drumurilor, în special în zona Motru. Întreruperea energiei electrice a afectat, timp de 20 de ore, activitatea din carierele CE Oltenia, estimând o diminuare a producției cu circa 60.000 tone de cărbune. Cu toate acestea, grupurile energetice ale CE Oltenia nu au întrerupt livrarea energiei electrice în sistem. În prezent, activitatea carierelor CE Oltenia, precum și transportul cărbunelui se derulează în condiții normale de iarnă, sub controlul și supravegherea a două comandamente de iarnă / zi” a comunicat CE Oltenia.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here