Liviu Dragnea rămâne titular în PSD

188

Condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, Liviu Dragnea va rămâne în continuare coordonatorul programului naţional 2016 – 2020 al Partidului Social Democrat. Ion Călinoiu, vicepreşedinte PSD, a fost prezent, miercuri, la lucrările Comitetului Naţional Executiv al partidului, unde s-a discutat soarta lui Dragnea în rândul organizaţiei.
“Aşa cum se ştie, în cadrul PSD, echipa este factorul numărul unu în realizarea obiectivelor politice ale partidului. Şi de data aceasta, am reuşit ca echipa Victor Ponta-Dragnea să continue prin responsabilităţi. Şi Dragnea şi-a asumat în continuare responsabilitatea aşa cum Comitetul Executiv a stabilit, să coordoneze campaniile electorale, să coordoneze şi să realizeze oferta electorală şi, bineînţeles, activitatea legată de deciziile politice în plan guvernamental. A fost o măsură înţeleaptă prin care Comitetul Executiv a decis ca în continuare să lucrăm sub această formulă şi să ne ocupăm de treabă; de alegerile interne în partid, de pregătirea pentru campania din 2016 pentru cele locale, apoi cele parlamentare, şi, practic ceea ce i s-a întâmplat lui Dragnea era de neprevăzut şi de neconceput”, a declarat Ion Călinoiu.
Şeful judeţului Gorj mai spune că însuşi fostul preşedinte Băsescu a confirmat că implicarea lui Liviu Dragnea în Referendum nu a influenţat rezultatul alegerilor. “Toată lumea a participat neimplicată să mobilizeze oamenii la vot. Asta a făcut şi Dragnea, a mobilizat oamenii la vot. Nu e vorba de fraudarea alegerilor; rezultatul alegerilor referendumului a fost validat, dar am înţeles că şi fostul preşedinte Traian Băsescu a confirmat că Dragnea n-a influenţat rezultatul alegerilor. Acesta este practic nevinovat şi Dragnea însuşi a spus că nu comentează deciziile instituţiilor abilitate de a pune în ordine prin sentinţele date anumite activităţi”, a precizat Călinoiu.
În cursul zilei de ieri, la sediul PSD Gorj a avut loc şedinţa Biroului Permanent Judeţean. În cadrul acesteia, şefii organizaţiei judeţene au discutat despre deciziile luate la Comitetul Executiv Naţional de ieri, dar şi despre graficul de desfăşurare al adunărilor general-teritoriale din Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here