Liviu Andrieș și-a cristalizat echipa pentru debutul campionatului

255

Echipa de handbal a Energiei se apropie cu pași rapizi de ora debutului oficial în noul sezon, acolo unde va intra odată cu disputarea Supercupei României, în compania celor de la Minaur Baia Mare, campioana în exercițiu.

Ultimele partide disputate de trupa lui Liviu Andrieș, cele de la Cupa Bucureștiului, au fost considerate drept teste utile de către tehnician, care a completat setul de trei partide cu încă una, la Ploiești, în compania celor de la CSU Danubius Galați. Chiar dacă echipa sa a pierdut la diferență mare partida cu CSM București și a avut un final de meci slab contra Stelei, care a condus la o victorie venită abia după executarea aruncărilor de la 7 metri, Liviu Andrieș consideră că echipa sa s-a mișcat bine în cele patru meciuri disputate săptămâna trecută: “În toate meciurile am avut momente bune. În meciul cu CSM București am avut un gol avantaj, apoi a fost egal până prin minutul 50, după care am făcut schimbări, am introdus pe teren mai mulți copii și s-a cam rupt filmul, ei având mai multă experiență. Meciul cu Odorheiul l-am controlat de la cap la coadă, iar la cel cu Steaua, după un început mai ezitant am revenit și am condus la pauză cu patru goluri, prin minutul 52 am avut chiar șase goluri, dar copiii pe care i-am băgat nu au reușit să țină de rezultat. Totuși, am câștigat la 7 metri. De la meci la meci, echipa a crescut”, a declarat antrenorul Energiei. Andrieș spune și că apărarea este capitolul unde a observat o creștere semnificativă: “Nu pot să nominalizez pe cineva anume, dar toți jucătorii au avut o creștere de la etapă la etapă în ceea ce privește pregătirea. Apărarea începe să devină din ce în ce mai exactă, iar în atac începem să legăm relațiile de joc. Se vede de la meci la meci că suntem pe plus, iar asta ne dă speranțe”.

Au învins Galațiul cu copiii
Dorind să joace patru jocuri, pe lângă partidele de la Cupa Bucureștiului, Liviu Andrieș a aranjat ca echipa sa să dispute o partidă de verificare și în compania celor de la Danubius Galați, echipă primită în Liga Națională pentru a completa numărul de participante pentru viitorul sezon. Diferența este destul de mare între echipe, Energia câștigând la patru goluri diferență meciul chiar dacă Andrieș nu a folosit titularii: “Am avut patru jocuri în această perioadă, sâmbătă ne-am deplasat și la Ploiești pentru un meci cu echipa din Galați, un meci în care am folosit doar copiii și dintre titulari doar pe Iancu și Giotoiu. Suntem pe un drum bun, zic eu, mai sunt mici inexactități, dar le putem îndrepta în perioada următoare”, a declarat antrenorul Energiei.

Radnicki Kragujevac, borna finală
În această săptămână, miercuri și joi, Energia va disputa ultimele meciuri de verificare. Clubul gorjean a invitat la Târgu-Jiu o echipă din Serbia, Energia prezentându-și lotul în fața propriilor suporteri înaintea primei confruntări cu Radnicki Kraguevac. După confruntarea de miercuri, Energia și echipa din Serbia se vor confrunta din nou joi, la ora prânzului, dubla cu Radnicki fiind un bun prilej pentru Andrieș de a face ultimele reglaje înaintea meciului din Supercupa României, meci care va avea loc miercurea viitoare, la București, în compania celor de la Minaur Baia Mare. “Meciurile cu Radnicki Kragujevac sunt legate de prezentarea lotului și reprezintă și ultimele reglaje înaintea începerii sezonului, a meciului din Supercupă și a debutului de campionat. Vrem să jucăm, să câștigăm, să cristalizăm echipa. Deja am cristalizat un prim 12, fără portari”, a declarat Andrieș, care are și un motiv important de a fi bucuros după perioada de pregătire din această vară: “Nu avem probleme medicale și asta este un lucru extraordinar. Doar mici contuzii, care nu reprezintă însă probleme. Giotoiu a făcut o entorsă, dar nu cred că va fi ceva de lungă durată, în rest toată lumea e OK”, a concluzionat Andrieș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here